Sport Ostalo

na tatamiju

Tradicija se nastavila: judaši ponovno oduševili na Kupu Jadranu, nikad jači seniorski turnir

na tatamiju

Splitski judo unatoč velikim vrućinama pokazuje svoju snagu, žilavost. Bez obzira na sve i 29. Izdanje tradicionalnog Kupa Jadrana opravdalo je sva očekivanja. Na tatamijima velike dvorane na Gripama okupilo se 551 natjecatelj iz 16 države, po prvi put su u grad pod Marjanom stigli judaši iz Južne Afrike, drugi put su nastupali Izraelci. Seniorska konkurencija, unatoč jakim svjetskim turnirima bila je nikad jača.

- Iznenadilo je i nas, ali nam je dalo i dodatni poticaj da sljedeći tradicionalni 30. Turnir bude još jači kvalitetniji. Ako ne računamo državno prvenstvo, ovo je bio najjači seniorski turnir ove godine.  Zahvaljujem se svim klubovima, članovima Županijskog saveza koji su nam pomogli u organizaciji. Naravno i gradu Splitu, Savezu sportova, županijskoj turističkoj zajednici, HRM koji nam je osigurao smještaj za 120 judoka – ispričao nam je Daniel Dimlić dopredsjednik judo kluba Split, organizatora turnira.

Nakon turnira u dvorani na Poljudu održan jer i tradicionalni trodnevni kamp na kojem je ostalo 120 judoka, a treninge je vodio izbornik Njemačke Slavko Tekić.

- Cilj nam je i da taj kamp bude jači, za sljedeću godinu računamo biti još jači po tom pitanju, dovesti kvalitetne trenere i dulje trajati. Imali smo natjecatelje s tri kontinenta do sada, za 30. Izdanje bi mogli tu brojku podići na barem pet kontinenata jer imamo upita za nastup – kazao nam je Dimlić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo