Sport Ostalo

godina za pamćenje

Ispisali su povijest sinjskog kolektivnog sporta osvajanjem Kupa Hrvatske, ali tu ne misle stati

godina za pamćenje

Ragbijaši Sinja ove su se godine zlatnim slovima upisali u povijest sinjskog sporta. Naime, osvajanjem Hrvatskog kupa postali su prvi kolektiv koji je u Sinj donio jedan trofej s nacionalnim predznakom.

Nije to mala stvar, tih dana bili su najveća priča, skrenuli su pozornost javnosti na sebe, pokupili simpatije i dodatno ojačali navijački korpus pa se tako na Trnovači u finalnom Kup dvoboju protiv Mladosti okupilo dvije tisuće ljudi. A takvo nešto dugo se čekalo, baš taj prvi trofej koji bi doslovno “nahranio” sve one koji su predano radili 41 godinu, koliko klub postoji. 

Prave stvari što se sinjskog ragbija tiče počele su onog trenutka kada su dobili svoj novi dom, ima tome desetak godina. Baš te generacije koje su prve korake učinile na novom igralištu sada su nositelji kvalitete u klubu, a sve više i u reprezentativnom dresu. Nikola Pavlović, Marko Grčić, Stipe Brčić i Dražen Budimir postali su standardna imena pri reprezentativnim okupljanjima, uz još nekolicinu koji su na širem spisku.

- Odigrao sam utakmica i utakmica u Njemačkoj, Engleskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, ali ovo je posebno. Pred svojom obitelji, prijateljima, poznanicima, u svom gradu podignuti pehar pobjednika Kupa, to je bio neopisiv doživljaj.

- Jednostavno smo sazreli za velike stvari, napravili smo taj prvi korak osvajanjem Kupa, ali tu ne mislimo stati. Ovo je tek prvi naš trofej, ali vjerujem da će kroz naredne godine biti jedan od mnogih - govori nam kapetan i trener Marko Grčić.

Ono što Sinj čini jakim i što će ga u budućnosti činiti još i jačim su mlađe kategorije u kojima je sam klub već dugi niz godina sama krema hrvatskog ragbija. Od mladih snaga valja istaknuti Ivana Prološčića, juniorskog reprezentativca, budućeg studenta medicine, koji dominira ne samo u svom uzrastu, nego sve više i među seniorima.

Dobitnik je i ovogodišnje nagrade za najboljeg sportaša Sinja. Nema trofeja kojeg sinjski mladići nisu osvojili, ove sezone diče se naslovom kadetskih prvaka, ali to je tek mali dio priznanja u prepunoj vitrini s pokalima. Svjesni su u Sinju da je proizvodnja ključ uspjeha, što nam je potvrdio i Stipe Tomić, jedan od onih koji su se uhvatili rada s mladima:

- Ovogodišnji uspjeh je donio dodatnu pozornost našem Klubu. Sve više mladih nam se obraća, žele postati ragbijaši. Mi smo otvoreni za sve. Neka dođu u Klub, na naše treninge, uključe se u rad i sigurno će i oni uspjeti te kao i mi ostvariti odlične sportske rezultate. U prvom redu, cilj nam je što više mladih privući na sportske terene, u ovom slučaju ragbijaške. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo