Sport Ostalo

završnica američkog nogometa

Bitka za prvaka u Spinutu: splitski ‘Morski vukovi’ brane titulu, Dubrovački 'sharks' čeka svoju priliku

završnica američkog nogometa

Na travnjaku Dalmatinca u splitskom Spinutu danas se održava Final Four Hrvatske flag football lige, a u ime domaćina i branitelja naslova Split Sea Wolvesa njegov trener i igrač Ante Ajduk poručuje:

- Očekujemo da će ova završnica biti najbolje što smo sposobni odigrati, vrhunac našeg rada svih ovih godina!

Dakle, u gradu pod Marjanom okupljaju se četiri najbolje momčadi u završnom obračunu. U prvom polufinalu domaći „Morski vukovi“ igraju protiv Osijek Cannonsa, a u drugom Dubrovnik Sharksi i Kočevje Wild Hogsi.

Da pojasnimo, Kočevje je klub iz Slovenije koji može postati prvak regije (osim njih, u ligi je gostovalo još Sarajevo), ali zato ne mogu konkurirati za naslov prvaka Hrvatske. Drugim riječima, ako bi u finalu igrali Split i Kočevje, to automatski znači da je domaćin novi-stari prvak Hrvatske. Moguće je, dakako, i dalmatinsko finale.

Splićani u Final Four beskontaktne verzije američkog nogometa ulaze kao vodeći u regiji Jug s omjerom pobjeda i poraza 11-2, dok je Kočevje s istim omjerom osvojilo regiju Sjever. Dubrovnik (9-3-1) je bio drugi na Jugu, a Osijek (9-4) drugi na Sjeveru.

Domaćini Sea Wolvesi preko mjesec dana nisu igrali natjecateljsku utakmicu, ali se ne žale. Dobro im je došla pauza da se rekuperaju i pripreme za ono najvažnije.

- Imali smo dovoljno vremena popraviti neke taktičke stvari. Svi su nam igrači prizdravili i spremni dočekujemo završnicu. Moram priznati da nam je nakon putovanja u Dubrovnik, Karlovac, Sarajevo i Rijeku dobro došlo ovaj put ostati doma, haha – kaže nam dobro raspoloženi Ajduk, uvjeren da će njegova momčad danas pružiti najbolje partije ove sezone.

- Cilj je bio da svaki mjesec rezultati i igra budu sve bolji. Pokušavamo tempirati formu na način da pratimo biomehaniku, kilažu igrača, brzinu, pokretljivost i tehničke elemente. Kroz dva mjeseca vidite napredak u vještini ili fizikalijama. Vjerujem da ćemo danas odigrati najbolje ikada, a da će sljedeća godina onda biti još bolja!

U svakodnevnom radu Sea Wolvesi imaju zanimljiv uzor.

- Mi smo kao stara Jugoplastika pod vodstvom trenera Bože Maljkovića. Rad temeljimo na postavljenim principima treninga, a sve poslije toga stvar je izvedbe. Pratimo te stare, prokušane metode – ističe Ajduk.

Program počinje u 15 sati, no vrućina i temperatura debelo iznad 30 stupnjeva neće smetati. Čvrsti su to momci, navikli su igrati u svim uvjetima.

- Našu smo utakmicu stavili u 15 sati jer tada imamo i treninge pa smo naviknuti, a drugi je razlog što smo htjeli da finale bude u kasnijem terminu kad ipak bude prihvatljivije za gledati. Pitali smo sve momčadi kad njima najviše odgovara, pogotovo jer Osijek i Kočevje stižu izdaleka.

Split i Kočevje su kao prvaci svojih regija favoriti u polufinalu, ali Ajduk smatra da ni jednima ni drugima neće biti lako opravdati tu ulogu.

- Neće Slovencima biti jednostavno ući u finale, a i naš protivnik Osijek je dobar. Siguran sam da će sve četiri utakmice biti zanimljive i kvalitetne. Ima se što za vidjeti.

Raspored

Danas (igralište Dalmatinca u Spinutu)
15.00: Split Sea Wolves – Osijek Cannons
16.10: Dubrovnik Sharks – Kočevje Wild Hogs
17.20: Utakmica za treće mjesto
18.30: Finale

Iz Grada stiže navijački autobus

U Split iz Dubrovnika stiže autobus pun raspjevanih igrača i navijača! Dubrovnik Sharksi prvi put u pet godina postojanja kluba nastupaju na završnom turniru, pa su za ovaj jednodnevni izlet u Split organizirali besplatan prijevoz, druženje uz gitaru i harmoniku te obrok za sve zainteresirane navijače.

Baš su nedavno dubrovački „Morski psi“ proslavili peti rođendan, 8. lipnja. Na taj dan 2014. ekipa tadašnje inicijative „Football Dubrovnik“ okupila je zainteresirane entuzijaste za američki nogomet, a prvi trening odradili su tri dana kasnije na terenu za mali nogomet u ACI marini Komolac koji je kasnije postao njihov trajni dom. Sada su i oni relevantan faktor u Hrvatskoj i protiv slovenskih „Divljih svinja“ žele pokazati svoju vrijednost.

- Znamo što nam Kočevje sprema, ali napravili smo nešto što bi trebalo ići u našu korist – najavljuje predsjednik Sharksa Marko Miletić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo