Sport Ostalo

jajolika lopta

Igru ubrzavaju na višu razinu: Zagrepčani su domaćini prvog turnira prvenstva u 'sedmici'

jajolika lopta

Samo tjedan dana nakon završnice Regionalne lige, koju je po prvi puta osvojio Zagrebački ragbi savez, pred nama je i prvi turnir Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7.

Na zagrebačkoj Savici za prvi od dva pehara sutra će se od 12 sati boriti osam klubova; uz branitelja naslova Nadu, tu je i prošlogodišnji doprvak Sinj, trećeplasirana Mladost, te Zagreb, Rudeš, Novi Zagreb, Lokomotiva i Invictus Dubrovnik.

Nakon Zagreba, drugi dio Prvenstva Hrvatske seli u regiju Jug – konačnog prvaka Hrvatske saznati ćemo tjedan dana kasnije u Splitu.

Turniri prvenstva izborniku Anthonyju Poši poslužiti će i kao odlična provjera forme igrača uoči pripremnog turnira u Milanu, te dvodijelnog Europskog prvenstva u Zagrebu i Zenici, koje je ove godine pod posebnim povećalom jer se ujedno radi i o pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

Pripreme u Milanu na rasporedu su 8. i 9. lipnja, slijedi zagrebački dio Europskog prvenstva 15. i 16. lipnja, te Zenica vikend iza toga.

Uz seniore, ovog vikenda na teren izlaze i mlađe kategorije; u nedjelju će u 14:30 sati Nada, Zagreb i Mladost u Splitu odigrati završnicu U18 Prvenstva Hrvatske, dok će se u Sinju od 12 sati odigrati ragbi 7 Prvenstvo Hrvatske za U14 kategoriju, a nastupiti će Makarska, Sinj, Invictus Dubrovnik, Nada i Zagrebački ragbi savez.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo