Sport Ostalo

rekordna berba

Još dvije bronce za Hrvatsku sa Svjetskog taekwondo prvenstva

rekordna berba

Hrvatska taekwondo reprezentacija u ponedjeljak će se vratiti iz Manchestera s rekordnim brojem medalja osvojenih na svjetskim prvenstvima, čak četiri bronce.

Nakon što su bronce osvojile Zagrepčanke Doris Pole (plus 73 kg) i Kristina Tomić (49 kg), posljednjeg dana natjecanja brončane kolajne izborili su i Splićanka, članica Marjana, Bruna Vuletić (62 kg) te član zagrebačkog Osvita Ivan Šapina (87 kg). 

Dosadašnji hrvatski rekord na svjetskim prvenstvima bile su tri medalje osvojene 2007. u Pekingu ali i 2003. u Garmisch Partenkirchenu

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva 19-godišnji Šapina deklasirao je Korejca Leeja (19-4), a potom je pobijedio Slovenca Trajkovića poentiravši za dva boda u posljednjim sekundama borbe (10-8). U četvrtfinalnoj borbi, protiv Azerbajdžanca Azizova, 19-godišnji Šapina odradio je taktičku borbu karijere. Nakon dvije runde vodio je 11-1 nakon čega je borbu priveo kraju poput najvećer rutinera (14-7). 

U borbi za finale Šapina je izgubio od Brazilca Icra Miguela Martinsa Soaresa sa 12-16.

Dvadesetogodišnja Bruna Vuletić je pak do medalje došla na iznimno dramatičan način. Udarcem nogom u tijelo za dva boda dvije sekunde prije kraja preokrenula je protiv Ruskinje Zajceve (14-13). Njezinu pobjedničku seriju u polufinalu je zaustavila Brazilka Caroline Santos 10-14.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo