Sport Ostalo

spektal podno biokova

Ponovno će danas Makarani uživati u najboljem što hrvatski futsal nudi: Novo Vrijeme traži drugu pobjedu, Vrgorac gostujući break

spektal podno biokova

Isti protivnici, ista ura, ista dvorana. Opet puna ka’ šipak. Deja vu. Točno 48 sati nakon premijernog, drugi ogled finala doigravanja za futsal prvaka Hrvatske večeras će u Makarskoj odigrati Novo Vrijeme Apfel i Vrgorac (20 sati). 

Prvi okršaj u seriji na tri pobjede pripao je Apfelu koji se svim silama trudi da ne nastupi neko novo vrijeme, da trofej prvaka još godinu stanuje u Makarskoj. No, ukoliko njihovi susjedi večeras naprave “break”, imat će priliku da na svom parketu detroniziraju Makarane. Jer broj jedan u regularnom dijelu sezone Novo Vrijeme ima prednost domaćeg terena u prvom, drugom i eventualnom petom susretu, treći i mogući četvrti igraju se u Vrgorcu. 

Za eventualni servis za titulu Vrgorčani će morati srušiti nevjerojatan niz Novog Vremena od čak 18 domaćih pobjeda u nizu u svim natjecanjima od starta sezone. A prije toga naravno i zabiti u Makarskoj, nakon što su prvih 40 minuta finala bili mokra baruta (2:0 za Apfel).

Prvi set pripao je Novom Vremenu, a pokazao je mnogo toga što se već i prije znalo. Da Makarani imaju veću širinu kadra, brzance Kazazića i Lucasa, ali i da su Vrgorčani opasni, pogotovo u kontrama, da su s pravom u finalu i da će nijanse odlučivati.
Veći pritisak na gostima 

Daleko od toga da Vrgorac nije imao šanse. Da su gosti prvi zabili (Martinac u glavu Baškovića) tko zna kako bi se utakmica razvijala, što bismo pisali...

I jedni i drugi pred drugu bitku za Biokovo vidaju rane prvog susreta, duge sezone. Domaći sastav je zbog nokauta loptom u glavu ostao bez reprezentativnog vratara Filipa Baškovića, ali ga je više nego solidno zamijenio Jakša Herceg, ostvario “clean sheet”. U sastavu trenera Tea Strunje Saša Babić po prvotnim planovima trebao bi propustiti i ovaj ogled. 

Na drugoj strani gosti nemaju što čekati s povratkom Luke Sutona. U slučaju da se u Tinov grad vrate s 0:2 šanse za titulu momčadi trenera Pjera Malvasije znatno bi se srozale.

Ulaznice su već razgrabljene. Svi putevi i danas vode u Makarsku. Pola Vrgorca će opet na more, gosti će imati gromku podršku Kamenjara. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo