Sport Ostalo

fešta u makarskoj

Veliko finale: bio je to dekor za koji kao igrač treniraš i o kojemu maštaš

fešta u makarskoj

Da je Gradska dvorana u Makarskoj dvostruko, pa i trostruko veća, sinoć bi bila pretijesna. Tek nešto više od tisuću najsretnijih i najspretnijih došlo je do vrijednog papirića kojim su mogli uživo gledati prvi susret finala za futsal prvaka Hrvatske između Novog Vremena Apfel i Vrgorca. Dvaju susjeda i velikih rivala koji su otvorili sudbonosni meč za vladara Biokova i Hrvatske. Prva runda obračuna pripala je Makaranima, no još se ima dosta malog baluna odigrati prije konačne odluke o prvaku.

Gužva i gungula vladala je oko dvorane i više od sat vremena prije početka susreta. Iako se znalo da su ulaznice rasprodane, čak i za sutrašnju utakmicu, mnogi su došli ispred dvorane u nadi da će se ipak nekako ubaciti na tribine. Povlačili su za rukav, žicali karte, propusnice, bilo što samo da nekako uđu. Domaćin je razmišljao na sam dan utakmice u prodaju pustiti još 200-300 ulaznica za stajaća mjesta, ali je od toga ipak odustao iz sigurnosnih razloga.

Organizator je pripremio i prigodnu koreografiju s papirima bijele i ljubičaste boje, a jedna i druga strana stvarale su bučan dekor lupanjem o bubnjeve, sirenama...

Gostujućim je navijačima pripalo stotinjak karata, što je nekima bilo premalo. Da je mogao, cijeli bi se Vrgorac jučer sjatio u Makarsku. No zasigurno je na tribinama bilo i ponešto više njihovih simpatizera budući da i u Makarskoj živi dosta Vrgorčana.

Uglavnom, bio je to dekor za koji kao igrač treniraš i o kojemu maštaš. U kojem se vidi od čega si satkan. Na tribinama su bili mladi, stari, od 7 do 77, cijele obitelji... U punom smislu društveni događaj i mnogo više od obične futsal utakmice. Događanje naroda. Po običaju utakmicu makarskog kluba nije propustio predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić u čijem se društvu pojavio i njegov novopečeni dopredsjednik Lukša Jakobušić.
- Novo Vrijeme, Novo Vrijeme!– krenuli bi domaćini.

- Nebeskoplavi, nebeskoplavi! – uzvratili bi gostujući Kamenjari koji su pljeskom ispraćivali svaku od brojnih obrana vratara Odže, ali su i često uvredama „častili“ suce.

Znali bi i „bocnuti“ Makarane skandirajući im „Kazališna publiko“.

Makarani su zato došli na svoje na parketu kada je Kazazić doveo Novo Vrijeme u vodstvo. Pa su se nedugo zatim hvatali za glavu kad je Musinov promašio zicer s dva metra... Pregršt je uzbuđenja bilo i u nastavku, a onda su se makarska lica ponovno ozarila kada je poentirao Osredkar za 2:0. Povici „Hoćemo pobjedu“ s vrgoračkog dijela dvorane nisu urodili plodom. Njihove je igrače taj drugi gol dotukao.

Ako postoji nekakva idealna scenografija za finale u nekom dvoranskom sportu, poglavito kod nas u Dalmaciji, ovo sinoć u Makarskoj došlo je vrlo blizu tom idealu.

A sutra? Sutra nas čeka repriza. Rezultata možda i ne, to ne možemo znati, ali ambijenta svakako.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo