Sport Ostalo

KADA PIJEŠ, UZMI TAKSI

Iznenadio ga je opis cijelog slučaja u medijima: razgovarali smo s Pantićem nakon noći provedene u postaji i triježnjenja

KADA PIJEŠ, UZMI TAKSI

Milojko Pantić, poznati sportski novinar i jedan od najvećih kritičara aktualnih srpskih vlasti na čelu s Aleksandrom Vučićem, noć između nedjelje i ponedjeljka proveo je u pritvoru beogradske policije.

Prema pisanju srbijanskih medija, koji su Pantićevu uhićenju dali udarni prostor, on se svojim Ford Focusom nije zaustavio na križanju kod Starog sajmišta, nego je udario u džip interventne jedinice u Novom Beogradu. Potom je Pantić pobjegao prema Brankovu mostu, na kojem je vozio u suprotnom smjeru, ali ga je ekipa interventne policije, u koju je i udario automobilom, sustigla i na licu mjesta uhitila.

Pantiću je navodno izmjereno 1,73 promila alkohola u krvi. “Pauk” je odvezao automobil, a njegovog vlasnika policija spremila iza rešetaka. Nakon noći provedene u postaji i triježnjenja, Milojko Pantić je u ponedjeljak oko podneva pušten na slobodu. Razgovarali smo nedugo nakon izlaska.

- Bio sam u svatovima i malo više popio. U jednom trenutku krenuo sam u kontrasmjeru, ali kada sam vidio policijsko vozilo, odmah sam stao. Sve je super prošlo, nitko nije stradao. Ovakve stvari se događaju kada čovjek sjedne u auto umjesto da uzme taksi - kazao nam je Pantić. Prilično ga je iznenadio opis cijelog slučaja u medijima, pogotovo onima pod kontrolom Vučića.

- Prave aferu tamo gdje je nema i ne može biti. Čim sam shvatio da sam skrenuo u krivom smjeru i vidio policajce, zaustavio sam se. Nikakvog udara u njihovo vozilo, pogotovo namjernog, nije bilo - dodao je Pantić.

– Narodu je dosta. Vučić i njegovi zarobili su sve institucije, ukinuli parlament. On sada o našem trošku vodi kampanju, i to tako da obilazi okruge po Srbiji sa stotinu autobusa. U njima su uvijek ista lica, svi članovi njegova SNS-a, za što dobivaju novac. Hoće nas uvjeriti da živimo u raju, da su plaće veće nego ikada...

– O medijima pod njegovom kontrolom da ne govorim... – bio je prije nekoliko mjeseci žestok u svojim kritikama na račun Vučićeva režima poznati srbijanski sportski komentator.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo