Sport Ostalo

konkurencija iz 25 zemalja

Mlada Solinjanka osvojila zlatnu medalju na Europskom kupu

 konkurencija iz 25 zemalja

Na Europskom kupu za seniore u Dubrovniku judašica Solina Ana Viktorija Puljiz pobijedila je u kategoriji do 48 kilograma, dok je članica Župe dubrovačke Iva Oberan pobijedila u konkurenciji do 63 kilograma. Na natjecanju je nastupilo 235 natjecatelja iz 25 zemalja.

Ana Viktorija Puljiz je pod vodstvom trenera Dragana Crnova nastupila je u kategoriji do 48 kg i osvojila zlatnu medalju. Ana Viktorija je upisala tri pobjede - ipponima je redom savladala Izraelku Tamar, Crnogorku Nikolić i francusku predstavnicu Urdiales. Ana Viktorija je najmlađa osvajačica u povijesti ovog Europskog kupa u Dubrovniku. I Solinjanin Josip Kokeza nastupio je u kategoriji do 100 kilograma te osvojio brončanu medalju. Kokeza je u prvoj borbi pobijedio srpskog predstavnika Djinovića, ukrajinac Savytskiy se u polufinalu pokazao presnažnim za Kokezu pa je otišao u borbu za broncu. Ipponom je pobijedio Crnogorca Djukića i osvojio vrijednu medalju za hrvatski muški seniorski judo.

Iva Oberan napokon je osvojila medalju pred domaćom publikom. Judašica Župe dubrovačke tri godine zaredom na domaćem tatamiju je osvajala najnezahvalnija peta mjesta, a ove je godine ni više ni manje pokorila domaći Europski seniorski kup. Maja Blagojević osvojila je broncu u kategoriji do 70 kilograma. Aktualna svjetska juniorska viceprvakinja Karla Prodan u kategoriji do 78 kilograma također je došla do brončanog odličja kao i Splićanka Zrinka Miočić u kategoriji preko 78 kilograma.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo