Sport Ostalo

kyokushin

Održan Karate kup Split 2019., sudjelovalo preko 200 mladih karatista

kyokushin

U subotu 6. travnja 2019.godine u Športskoj dvorani OŠ Žnjan - Pazdigrad  u Splitu održan je karate turnir u borbama i katama, KARATE KUP SPLIT 2019.

Na navedenom se turniru održalo i prvo kolo Karate lige Splitsko-dalmatinske županije u disciplinama borbe i kate. U  organizaciji Kyokushin karate kluba Split, njihovog trenera i predsjednika kluba Tonija Majstorovića, te Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije na čelu s predsjednikom Slavenom Mikelićem i tajnikom Zoranom Hranilovićem.

Dobra suradnja klubova članica Hrvatskog karate saveza ujedno i članova Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije rezultirala je da se prvi put u našem gradu istovremeno održava natjecanje u dva stila Karatea / Sportski Karate (WKF)  i Kyokushin Karate (WKO).

U dvorani OŠ Žnjan - Pazdigrad okupilo se 200 mladih karatista, vježbača dva stila karatea, koji su se podijeljeni na dva tatamija natjecali svaki u svom sustavu natjecanja.

Natjecanju je prethodilo svečano otvorenje počevši postrojavanjem svih natjecatelja te intonacijom himni Kyokushin karatea i državne himne RH.

Natjecatelje su pozdravili organizatori natjecanja predsjednik Kyokushin karate kluba Split, Toni Majstorović i glavni tajnik Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije Zoran Hranilović.

Nakon svečanog otvaranja turnira održana je demonstracija  Japanske Borilačke vještine Kendo, koju su prezentirali članovi Kendo kluba Spalato iz Splita. Također jako atraktivne demonstracije su izvele članice KUD Splitske mažoretkinje i klub Ritmičke gimnastike Split u nekoliko točaka,  što je oduševilo nazočne natjecatelje i njihove roditelje.

Natjecanje se odvijalo u prijateljskom i sportskom duhu, te su oni najbolji kući pošli s odličjima, na radost i veselje svojih prijatelja,obitelji i trenera.

Natjecatelji Kyokushin Karate kluba "SPLIT" su bili jako uspješni, osvojivši ukupno 15 medalja (pet u borbama i 10 u katama).

Osvajači odličja

KUMITE ( Borba - Kyokushin Karate )

Filip Mihalj - 2.mjesto / Ml.Kadeti -Teška kategorija

Petra Divić - 2.mjesto / Ml.Učenice Srednja kategorija

Lea Karaić - 2.mjesto / Ml. Kadetkinje Srednja kategorija

Marijeta Rogošić - 3.mjesto / Ml.Učenice Srednja kategorija

Džanan Čehajić - 3.mjesto / Učenici Teška kategorija

 

KATA ( Kyokushin karate )

Iva Lovrić - 2.mjesto / Cicibanke

Lea Karaić -2.mjesto / Ml.Kadetkinje

Marjeta Andromak - 3.mjesto / Cicibanke

Marijeta Rogošić -3.mjesto / Ml.Učenice

Džanan Čehajić - 3.mjesto / Učenici

Filip Mihalj - 3.mjesto / Ml.Kadeti

Ante Burazin - 3.mjesto / Ml.Kadeti

 

KATA (1. Kolo Karate lige SDŽ-e )

Lea Karaić - 1.mjesto / Ml.Kadetkinje

Petra Divić - 2.mjesto / Ml.Učenice

Džanan Čehajić -2.mjesto / Učenici

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo