Sport Ostalo

iznad mreže

Fešta u Kaštelima: domaćin nošen bučnom podrškom s tribina poravnao rezultat u finalnoj seriji

iznad mreže

Nošeni bučnom i do zadnjeg sjedišta ispunjenom publikom, odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela izjednačili su u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske.

Bila je to pobjeda koja govori puno više od 1:1; pobjeda koja pokazuje 'zube' favoriziranim Zagrepčanima i daje neizvjesnost koju svako finale zaslužuje. Konačno se 'otčepilo' Kaštelanima, čija se upornost isplatila iz šestog puta ove sezone. Kad već nije prošlo u Zagrebu, na svom parketu uspjeli su nanijeti najvećim rivalima prvi poraz u sezoni.

Taj je poraz stigao u pravi čas, onda kada se finale tek 'zahuktava' te ćemo sigurno moći uživati u barem još dvije utakmice dviju najboljih hrvatskih momčadi.

Da su gladni pobjede, Kaštelani su pokazali na samom početku kada su uspjeli preokrenuti vodstvo gostiju od 10:6 na 12:10. S tom serijom poena preuzeli su kontrolu nad setom kojeg nisu ispustili do samog kraja, a semafor je pokazao priželjkivanih 1:0.

Dobru igru domaćin je nastavio i u drugom setu. S par brzih i naizgled jednostavnih poena uspjeli su se u ranoj fazi odmaknuti na tri do četiri poena razlike. Ali Mladost se nikad ne otpisuje, pa ih eto ubrzo na 14:14, držeći set u egalu. Kaštelani su prvi došli do set lopte – imali su ih čak tri! – ali se Mladost sa 28:26 provukla do izjednačenja.

Treći set imao je velik ulog. Ona momčad koja bi povela sa 2:1 bila bi nadomak pobjede, pa su gosti agresivnim početkom htjeli stvoriti dovoljan broj poena da otežaju gostima. Međutim, zaostatak od 4:1 domaćin je brzo anulirao i stavio stvari 'na početak'. Mladost je imala 'blago' vodstvo, ali se igralo poen za poenom. Pri rezultatu 16:18 za goste uslijedila je 4:0 serija Kaštelana, a uz pomoć pogreške Marelića i Sedlačeka domaćin stiže do važnih 2:1.

Zagrepčani su i u četvrtom setu krenuli agresivno, no Rančićevi momci uspjeli su iznijeti i taj set u svoju korist. Sa 4:7 dolaze do vodstva 12:9, kojeg su uspjeli očuvati do samoga kraja za veliko i zasluženo slavlje.

- Reći ću samo par riječi – želim čestitati mojim momcima, ponosan sam kako smo se držali onoga što smo se dogovorili, kako su pokazali karakter kad su praktički izgubljeni set uspjeli dobili – rekao je trener domaćih Ivan Rančić.

Iako nije krio zadovoljstvo pobjedom, Rančić ipak je stvari malo 'spustio' na zemlju.

- Vidite kako je to u ovakvom sportu; cijelu godinu je Mladost bila bez poraza i došli su tako do finala, a ipak je sada 1:1. Čeka nas još dug put, ne želim sad dizati nikakvu euforiju, ali naravno da ćemo ići u Zagreb pobjediti.

Kaštel Stari

Mladost Ribola Kaštela – Mladost 3:1 (25:19, 26:28, 25:22, 25:19)

Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 600

Suci: Milan Rajković, Goran Brozić

Mladost Ribola Kaštela: Višić (6), Rupert (10), Perić (3), Kulušić, Matoković (16), Krivić, Šuker (2), Zeljković (18), Jo. Melvan, Pervan, Palić, Vanegas (10), Bašić. Trener: Ivan Rančić

Mladost: Đirlić (1), Sabljak (5), Radoš, Nikačević (12), Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček (19), Šarčević, Jurić, Prlić (1), Marelić (13), Krnić (1), Dukić (6). Trener: Radovan Malević

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo