Sport Ostalo

za prestiž

Pokazat će silu Darth Vaderu: neporaženi Splićanin u minhenskom ringu uzvraća udarac

za prestiž

Splitski boksač Petar Milas vraća se u ring. Večeras u Münchenu čeka ga – Darth Vader! Tako glasi nadimak njegova suparnika Denisa Bahtova iz Rusije protiv kojeg će imati revijalnu borbu, za prestiž.

Trebao je Milas boksati za teškaški EBU naslov prvaka Europske unije protiv Francuza Cyrila Leoneta, ali je ovaj otkazao zbog ozljede. Poljak Sergiej Werwejko i Nijemac Muhammed Ali Durmaz trebali su uskočiti kao zamjene, ali su i oni otpali, da bi dva dana prije borbe napokon bio potvrđen Bahtov. Rus rođen u Kazahstanu iskusan je borac (39 godina) s omjerom pobjeda i poraza 39-14. Niži je od Milasa (180-194 cm), a može se pohvaliti da je boksao protiv Anthonyja Joshue 2014. Izgubio je nokautom u drugoj rundi borbe za WBC međunarodnu titulu. Bahtov nije bezazlen, no Milas je ipak razočaran jer je očekivao borbu za pojas.

– To se događa u svijetu boksa, a ja sam dokazao koliko vrijedim i željan sam jakih mečeva. No i ovakvi se mečevi moraju odraditi, idemo sto posto ozbiljno – rekao nam je 23-godišnji Splićanin koji je posljednji meč imao prošlog listopada kada je protiv Mirka Tintora (BiH) osvojio WBC naslov mediteranskog prvaka. Još je neporažen u profesionalnoj karijeri, 13 od 13, uz 10 nokauta.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo