Sport Ostalo

FUTSAL LIGA

Nije prvoaprilska šala: Makarani su prvi, a tko će 1. travnja biti drugi

FUTSAL LIGA

Dok aktualni prvak Novo Vrijeme Apfel već ima sigurnu „jedinicu" i sada mora samo tempirati formu za ono pravo što slijedi u doigravanju, tri kola prije kraja ostatak Prve hrvatske malonogometne lige ima više briga. Velika bitka traje za drugo mjesto za koje konkuriraju četiri kluba.

Po tom pitanju poraženi u Zagrebu večeras između Uspinjače i Vrgorca ispada iz te utrke, dok trenutno drugoplasirani Square svoju poziciju brani u derbiju u ponedjeljak 1. travnja na Gripama protiv Splita. Nije šala. Splićani su, pak, u lovu na šestoplasiranog gradskog rivala Universitas koji i sam može nastaviti uspon na više pozicije ako uzme bodove u Slavonskom Brodu.

Najlakši posao trebala bi imati Crnica koja je domaćin budućem drugoligašu Osijeku. Šibenčani bi napokon trebali pobijediti, a budući da osmoplasirani Alumnus gostuje u Makarskoj, mogli bi se poslije ovog kola vratiti na poziciju koja vodi u željeno doigravanje.

Raspored kola

Petak: Novo Vrijeme Apfel - Alumnus Sesvete (19.30), Uspinjača Gimka - Vrgorac (20, Arena Sport 1), Brod 035 - Universitas (20).

Nedjelja: Crnica - Osijek Kelme (15.30), Futsal Dinamo - Jesenje (16).

Ponedjeljak: Split - Square (20).

Od naredne sezone Liga 10

Ono što je bilo najavljeno, dobilo je i službenu potvrdu - Prva hrvatska liga za malonogometaše u sljedećoj sezoni 2019./20. imat će 10 klubova umjesto dosadašnjih 12.

Potvrđeno je to u glasniku Komisije za mali nogomet Hrvatskog nogometnog saveza. Tako će na kraju aktualne sezone, a još su tri kola ostala, ligu izravno napustiti posljednja tri kluba na tablici. To su sigurno Osijek Kelme i Jesenje, dok se Brod 035 još može teoretski izvući, ali zaostaje čak sedam bodova za devetoplasiranom Crnicom.

Umjesto posljednja tri u ligu ulazi samo pobjednik završnice prvaka skupina Druge lige. Taj jedan izgleda kako će se tražiti između Olmissuma (Jug), Našica (Istok) i Futsal Pule (Zapad).

Tako bi Dalmacija sljedeće sezone među desetoricom prvoligaša mogla imati čak sedmoricu predstavnika!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo