Sport Ostalo

ragbi

Dalmatinski derbi na Starom placu za finale kupa: Nadi je dvije godine izmicao ovaj trofej

ragbi

Proljetnu natjecateljsku sezonu ragbijaši otvaraju s utakmicama Kupa Hrvatske. Očekivano u polufinalu svoja mjesta izborili su četiri najkvalitetnija naša ragbijaška kluba. Ždrijeb je odlučio da ćemo u polufinalu gledati susrete unutar dviju regija. U Splitu na Starom placu za finale će se u dalmatinskom derbiju boriti Nada i Sinj, a na zagrebačkom Rudešu u finale će pobjednik susreta Zagreb – Mladost.

Početak je sezone i sve momčadi s podjednakim ambicijama iščekuju polufinalne susrete. Višestrukim prvacima Hrvatske, ragbijašima Nade, za razliku od nacionalnog prvenstva u protekle dvije sezone izmicao je trofej pobjednika Kupa. Nada, koja ove godine slavi šezdesetu obljetnicu kluba zasigurno će biti silno motivirana da ove godine s trofejima uveliča obilježavanje značajne godišnjice kluba.

S druge strane prošlogodišnji finalist, momčad Sinja, jednako je motivirana da napokon dođe do vrijednog trofeja u seniorskoj kategoriji. Pripremni susreti uoči početka sezone najavljuju izjednačenu i neizvjesnu utakmicu.

U ragbijaškom duhu, kolege iz reprezentacije i veliki sportski prijatelji, kapetani, Krešimir Čorić i Marko Grčić beskompromisno će predvoditi svoje momčadi s ciljem da nadigraju rivale iz regije. Obzirom da se očekuje ugodno, sunčano proljetno vrijeme pozivaju se svi ljubitelji ragbija da dođu u što većem broju na Stari plac uživati u dalmatinskom dvoboju koji počinje u 15 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo