Sport Ostalo

dvostruki program

Svi u Kaštel Stari na praznik odbojke: 'malene' čekaju Olimpik, 'trgovci' idu na Rijeku

dvostruki program

Ove subote na rasporedu su prve polufinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske u odbojci.

Favorizirane momčadi zagrebačka i kaštelanska Mladost su na domaćim parketima. Kaštelani po svoje deseto uzastopno finale za sada idu odlučno, ali do posljednjeg koraka trebaju proći Riječane. Riječ je o momčadi koja ih je ove sezone već dva puta pobjeđivala i neće biti nimalo lak zalogaj, ali će zato biti pravi ispit za aktualne prvake u eventualnom finalu.

U Kaštelima svi priželjkuju novi hrvatski El Clasico, ali prije toga trebaju u svoju korist riješiti jadranski El Clasico. Unatoč međusobnim omjerima ove godine, Mladost se ne boji jer su slavili kad je bilo najpotrebnije. Iako postoji uzvrat, obje momčadi žude za pobjedom kako bi par dana kasnije ‘lakše disali’ i bacili pritisak na druge. Utakmica je po rasporedu večeras u 19:30 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Što se polufinala odbojkašia tiče, djeovjke iz Kaštela zasigurno imaju velike motive za ulazak u finale doigravanja. Osim sjajno odigrane sezone, tu je i proslava 70. godina osnutka kluba. Bilo bi to „šlag na tortu“, reklo bi se. No, na putu im stoji zagrebački Olimpik, opasan konkurent koji ih je ove sezone više puta namučio i porazio.

Doduše, u borbi za drugo mjesto na prvenstvenoj tablici Kaštelanke su sjajno reagirale i pobijedile, no u ovakvim utakmicama teško je predvidjeti ishod. Ono što je moguće je tom ishodu svjedočiti danas u 17 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Dakle, čeka nas dvostruki program u Starome, isplati se doći i podržati kaštelanske odbojkaše i odbojkašice u lovu na finale prvenstva Hrvatske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo