Sport Ostalo

Potez Upravnog odbora

Oglasio se i odbojkaški savez: Svi imaju dobro mišljenje i dalje o Ivanu Rančiću, ali moramo potražiti neko drugo rješenje

Potez Upravnog odbora

Na 2. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza održanoj 19. ožujka 2019. godine nakon primljenih izvještaja svih izbornika nacionalnih reprezentacija raspravljalo se o proteklim akcijama i planu te programu rada reprezentacija za narednu sezonu.

Sva izvješća mlađe dobnih skupina kao i ženske seniorske reprezentacije su jednoglasno usvojena.

Obzirom da se muška seniorska reprezentacija nije plasirala na Europsko prvenstvo 2019, članovi Upravnog odbora posebnu pažnju su posvetili izvješću i planu te programu izbornika muške seniorske reprezentacije Ivana Rančića.

Nakon konstruktivne rasprave odlučeno je da bez obzira na pozitivno mišljenje o izborniku kao treneru i čovjeku, rezultati nisu bili na očekivanoj razini i nije ostvaren zadani cilj. Slijedom toga Upravni odbor ovlastio je predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza Antu Bakovića da započne razgovore s potencijalnim kandidatima za mjesto novog izbornika muške seniorske reprezentacije.

- Na Upravnom odboru HOS-a dane su mi ovlasti da pristupim nalaženju nekog novog rješenja što se tiče izbornika. Nije bila laka odluka na UO, svi imaju dobro mišljenje i dalje o Ivanu Rančiću, i kao treneru i čovjeku, no jednostavno rezultati bili su takvi da smo to morali napraviti, da moramo potražiti neko drugo rješenje. Zadani rok da to riješimo je unutar desetak dana, dakle negdje do kraja ožujka. Razgovarat ću s kandidatima za mjesto izbornika, i u tom roku izići pred UO s prijedlogom – rekao je predsjednik HOS-a Ante Baković.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo