Sport Ostalo

veliko makarsko srce

Novo Vrijeme traži prvi trijumf u hrvatskom kupu, a predsjednik Pašalić potvrdio je da će klub općoj bolnici u Slavonskom Brodu donirati potrebnu opremu

veliko makarsko srce

Završnica malonogometnog kupa Hrvatske odigrat će se 15. i 16. ožujka 2019. godine u Slavonskom Brodu, a Novo vrijeme Apfel, Square, Alumnus te Uspinjača Gimka odlučit će o tome kome će pripasti pobjednički pehar.

Makarskom Novo vrijeme Apfelu ovo će biti treći nastup u polufinalu kupa, a u finalu do sada nisu nastupili. Dva su puta bili organizatori završnog turnira u Makarskoj (2015, 2017) i oba puta ih je na putu do finala pobjeđivao Nacional iz Zagreba. Treći nastup na završnici futsal kupa mogao bi biti sretan za makarsku momčad, a prva prepreka na tom putu bit će im sastav Alumnusa. 

Teo Strunje, trener aktualnog prvaka i vodeće momčadi ovosezonskog prvenstva kaže da je prvi cilj dobiti Alumnus i ući u finale. Nadalje napominje da je ovo velika prilika koju klub mora iskoristiti.

- Osvojiti kup bilo bi nešto što bi svi mi pamtili do kraja života, a dat ćemo sve od sebe da to i učinimo. Zajedništvo bi trebalo biti presudno na tom putu. Moji igrači moraju biti stalno skupa u obrani i u napadu, pokrivati cijeli tereni i ne težiti samoisticanju. Moramo paziti da ne napravimo kakvu pogrešku koju bi protivnik moga kazniti napominje Strunje.Mi prihvaćamo ulogu favorita jer imamo individualno najbolje igrače i najdužu klupu, dovoljno samopouzdanja te iskustva i spremni smo na sve moguće zamke. Nadam se ulasku u finale u kojem ćemo respektirati protivnika, bilo Square ili Uspinjača. Iako će i oni željeti podignuti pobjednički pokal, no očekujem da će on završiti u našim rukama za kraj će Teo Strunje.

Novo vrijeme će i u dvorani Vijuš imati podršku svojih navijača, na put u Slavonski Brod krenuo je autobus njihovih pristaša. Makarani su u Slavoniju krenuli sa darovima, predsjednik kluba Mijo Pašalić potvrdio je da će klub općoj bolnici u Slavonskom Brodu dr. Josip Benčević donirati potrebnu opremu. 

Prva utakmica polufinala u kojoj se sastaju Square i Uspinjača Gimka počima u 17. sati, susret između Novo vrijeme Apfela i Alumnusa započet će u 20,00 sati.

Finalna utakmica odigrat će se u subotu (15. 03) sa početkom u 20.00.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo