Sport Ostalo

President's cup

Splićanin osvojio zlato na taekwondo turniru u Turskoj

President's cup

Lovre Brečić iz TKD Marjan osvojio je zlatnu medalju na 5. President's cupu koji se od 7. do 12. veljače održavao u Antalayji u Turskoj, a Vedran Golec (Osvit) srebro.

Na putu do zlata u kategoriji do 63 kg Brečić je pobijedio predstavnike Rusije, Gruzije i Njemačke  a u finalu je sa 24-15 bio bolji od predstavnika Turske Ferhata Can Kavurata. Golec je u finalu kategorije +87kg izgubio od Britanca Mahame Chooa sa 3-14, a prije toga je svladao predstavnike Azerbajdžana i dva iz Rusije.

Luka Horvat (Osvit), Deni Andrun Razić (Osvit), Ivan Šapina (Osvit), Hrvoje Sep (Jastreb) zaustavljeni su u četvrtfinalu, Marko Golubić (Metalac) u četvrtom krugu, dok su Piero Marić (Casper), Toni Kanaet (Marjan), Leon Glasnović (Marjan) poraženi u trećem krugu.
   
Ranije u natjecanjima su u ženskoj konkurenciji Nikita Glasnović (Marjan) i Marija Štetić (Dubrava) osvojile srebro, Doris Pole (Dubrava) i Mateja Jelić (Marjan) broncu, a u juniorskoj kategoriji je Helena Kicema (TK Novi Zagreb) osvojila zlato, a Nika Petanjek iz (Dubrava) i Nika Klepac (Medvedgrad) srebro, osiguravši tako nastup na juniorskom EP.

Na ovom turniru G2 kategorije, koji se jedini boduje sa dodatnim bodovima za plasman na olimpijske igre u Tokiju, nastupilo je ukupno 2.600 natjecatelja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo