Sport Ostalo

futsal

Dalmacija protiv ostatka Hrvatske: Splićani bodove traže protiv Slavonaca, derbi je u Šibeniku, Novo Vrijeme dočekuje Uspinjaču

futsal

Tako slobodno može glasiti naslov zbirne najave 14. kola Prve hrvatske malonogometne lige. Naime, ni jedan od šest dalmatinskih predstavnika ne igra jedan protiv drugog, već su svima suparnici klubovi iz ostatka zemlje.

Derbi se igra danas u Šibeniku. Na Baldekinu Crnica dočekuje Futsal Dinamo. Šesti protiv petog na tablici, s četiri boda razlike. Šibenčanima za vratom pušu dva splitska kluba, stoga im je pobjeda nužna, pogotovo jer su drugi dio sezone otvorili porazima od Novog Vremena, što je ipak bilo očekivano, i Vrgorca.

Ako Crnica izgubi i od Dinama, teško će dohvatiti jedno od četiri mjesta koja bi joj u četvrtfinalu doigravanja donijela prednost domaćeg terena. A to je cilj. Suparnik je atraktivan, motiva neće nedostajati, a očekuju se i dobro popunjene tribine kultne šibenske dvorane

Makarani se veru na Uspinjaču

Zanimljivo bi moglo biti i u Makarskoj gdje uvjerljivi lider Novo Vrijeme Apfel dočekuje četvrtoplasiranu Uspinjaču s kojom je u Zagrebu u prvom dijelu sezone odigrao neriješeno (4:4).

Jedino tad i u porazu od Vrgorca Makarani su ove sezone prosuli bodove. Zato su oprezni. Iza njih je šest uzastopnih pobjeda, a ako bi došli i do sedme neizravno bi pomogli Squareu i Vrgorcu koji su ispred Uspinjače. 

Baš se Dubrovčani i Vrgorčani utrkuju za drugo mjesto koje bi u konačnici značilo prednost domaćeg terena ne samo u četvrtfinalu, već i u polufinalu doigravanja, što nije mala stvar.

Trenutno je u blagoj prednosti Square s dva boda više, a u ovom kolu jedni i drugi su favoriti iako igraju u gostima. Square je u Zagrebu kod Alumnusa koji nije nikog pobijedio još od listopada, dok je Vrgorac u Krapini kod Jesenja koje je u prvom dijelu sezone pregazio 8:0.

Splitsko-slavonski obračuni

Splitski klubovi bodove traže protiv Slavonaca. Universitas večeras na Gripama dočekuje Osijek protiv kojeg se nada prvoj pobjedi poslije četiri utakmice posta. Osječani su na samom dnu, imaju samo jednu pobjedu, a „studenti“ su ih već svladali na njihovom terenu.

Split je, pak, u Slavonskom Brodu kod Broda 035, koji je poput Osijeka također u opasnoj zoni. Splitov „dječji vrtić“ u dobroj je formi i očekuje se novi trijumf za nastavak uspona na tablici. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo