Sport Ostalo

kuglanje

Visoka prepreka: Mertojak u gostima kod trostrukog prvaka Europe

kuglanje

Kuglači splitskog Mertojaka danas u Njemačkoj igraju najveću utakmicu u povijesti svog kluba. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka stižu u goste SKV Rot-Weiss Zerbstu ‘99, trostrukom prvaku Europe (2010., 2015. i 2017.) i finalistu prošlosezonskog izdanja tog natjecanja. Nijemci su prava elita europskog kuglanja, gotovo da i nema godine u kojoj se ne nađu među najbolja tri kluba.

I baš se u takvom društvu našao jedan mali Mertojak nakon što je u prethodnoj fazi eliminirao TJ Lokomotivu iz Česke Trebove, a još prije toga i osvojio Europa kup u Sarajevu. Okršaj sa Zerbstom prava je nagrada za sve što su Splićani do sada ostvarili u natjecanjima izvan granica Lijepe naše. Nitko od njih sada više ne očekuje ništa, realno su prvaci Njemačke apsolutni favoriti, no Mertojak barem može zaigrati rasterećeno i bez pritiska, pa što bude.

Vidjet će koliko su blizu ili daleko europskog vrha. Marinovića, Grivičića, Kovača, Mušu, Totića, Dimitrovskog i Žubrinića dočekuju dobro znana imena u svijetu kuglanja poput njemačkih reprezentativaca Weissa i Seitza, austrijskog Schneidera i Makedonca Benedika.

Pravi “Dream team“, kažu Splićani, ponosni što dobivaju priliku odmjeriti snage s jednim takvim gigantom. Utakmica u Zerbstu, gradu s dvadesetak tisuća stanovnika u pokrajini Saska-Anhalt na istoku Njemačke, počinje u 13 sati, a revanš je u kuglani u Poljudu 16. veljače.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo