Sport Ostalo

wengen

Schwarzu pobjeda u superkombinaciji, Zubčić na 21. mjestu

wengen

Austrijanac Marco Schwarz (23) pobijedio je u petak u kombinaciji Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu, dok je hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio 21. mjesto sa zaostatkom od 3,95 sekunde.

Schwarzu je to druga pobjeda u karijeri, 1. siječnja je slavio u paralelnom slalomu u Oslu. Preostala dva mjesta na postolju pripala su Francuzima, drugi je bio Victor Muffat-Jeandet (+0,42), a treće mjesto osvojio je Alexis Pinturault (+1.12).

Zubčić je nakon slaloma bio 11., ali u spustu, u kojem rijetko nastupa, imao je tek 25. vrijeme, pa je na kraju završio na 21. poziciji. To znači da mu je 13. mjesto iz veleslaloma u Val d'Isereu (8. prosinca 2018.) i dalje najbolji rezultat ove sezone. Drugi hrvatski predstavnik Istok Rodeš nije završio utrku, budući da je promašio vrata u slalomu.

Najbolji skijaš današnjice i vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher nije nastupio u današnjoj kombinaciji, ali i dalje uvjerljivo vodi sa 976 bodova, a na drugoj poziciji je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 571 bodom.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo