Sport Ostalo

rekuperao se

Trostruki svjetski prvak napustio bolnicu: slavni austrijski vozač formula opet odnio pobjedu

rekuperao se

Legenda Formule 1, trostruki svjetski prvak Niki Lauda napustio je bolnicu u kojoj se liječio od virusa i posljedica virusa gripa. Lauda je hospitaliziran krajem prosinca kada se tijekom Božićnih praznik, koje je s obitelji provodio na Ibizi, razbolio toliko da su ga morali prebaciti u Austriju na liječenje

Izabrana je Glavna bolnica u Beču, ustanova u kojoj mu je tijekom kolovoza izvršena transplantacija plućnog krila, jer su u njoj doktori upoznati s povijesti njegove bolesti.

Lauda je titule prvaka svijeta osvajao 1975, 1977. i 1984. godine vozeći za Ferrari i McLaren. Ostat će upamćen i po teškoj nesreći koju je imao 1976. godine tijekom utrke za Veliku nagradu Nemačke u Nürburgringu, kada je preživio brojne opekotine na licu i rukama, a stradala su mu i pluća. Ipak, vratio se na stazu samo mjesec i pol dana kasnije i nastavio s briljantnim vožnjama.

Od 2012. je na mjestu neizvršnog direktora u Mercedesu i jedan je od zaslužnih za to što je petostruki prvak svijeta Lewis Hamilton došao baš u ovu momčad.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo