Sport Ostalo

ping pong

Amateri u akciji: Splićani otkrili da se mršaviti može i uz stol

ping pong

Dok se na stolovima u većini hrvatskih domova proteklog vikenda vadilo na stol još što je ostalo od blagdana, još jedna pečenka, kolači, pršut i sir, na stolovima na splitskim Gripama izvadili su - mrežu. Zahvaljujući ideji članova Stolnoteniskog kluba Split u njihovoj se dvorani na Gripama, preko puta košarkaške dvorane splitskih “žutih”, okupilo stotinjak amatera koji su oko stola ovog puta, umjesto da skupljaju kilograme, trošili ih. Eto, i to se može, nije svaki stol isti. Šarolika ekipa A skupilo se zanimljivo društvo, stolnoteniski amateri svih profila došli su se okušati u ovom zanimljivom sportu kojeg su mnogi barem jednom u životu igrali. Makar u nekoj improviziranoj varijatni, na kuhinjskom stolu s kutijom Napolitanki kao mrežom, recimo...

– Turnir je rekreativnog i zabavnog karaktera, s glavnim ciljem promocije ovog popular nog olimpijskog sporta širim društvenim slojevima koji se stolnim tenisom dosad nisu aktivno bavili. Stoga je zabranjen nastup svim igračima koji su ikad bili registrirani natjecatelji u bilo kojoj dobnoj kategoriji u sustavu natjecanja pod ingerencijom HSTS-a – rekao je Vedran Bakač koji se ispred STK Split brinuo da sve prođe u najboljem redu.

Pobijedio je Marko Gavranić, drugo je mjesto zauzeo Nikša Levantin, treći je Zoran Petrović, a četvrti Duje Radonić.

– Turnir se u prvoj fazi igrao “round robin” sustavom natjecanja po grupama od četiri osobe (svatko sa svakim), od kojih su dva prvoplasirana natjecatelja išla dalje te ušla u ždrijeb glavnog “kostura” te se dalje igralo na ispadanje. Ovakav sustav natjecanja omogućio je svim prijavljenima odigravanje najmanje tri meča – kazao je Bakač.

Svi su imali ‘alat’ Mnogi su došli dobro opremljeni, sa svojim reketima u pripadajućim “košuljicama”, a za one koji nemaju svoj reket organizatori su bili spremni i svi su imali “alate” za nastup. Dobro se prašilo, a hoće li to imati efekta na razvoj stolnoteniskog sporta u Splitu?

– Ovo nam je drugi ovakav turnir, prvi smo imali lani oko Uskrsa. Sada imamo najavu mnogih natjecatelja kako će rado doći idućih dana u klub i okušati se, vidjeti kako se trenira – kazao nam je Vedran Bakač.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo