Sport Ostalo

POVIJESNi USPJEH

Ivica Kostelić: Bilo je pitanje vremena kada će se ovo dogoditi

POVIJESNi USPJEH

Ivica Kostelić je prije Sljemena ponavljao da Hrvatska nikad nije imala jaču slalomsku ekipu jer prvi put čak četvorica naših skijaša imaju realne izglede za plasman u drugu vožnju. Nisu na kraju u bodovima bila četvorica, nego trojica, ali Ivičina se procjena pokazala točnom.

- Ovo je ono čemu smo se nadali. Neću reći da je očekivano, sigurno nije očekivano pred domaćom publikom, ali je bilo pitanje vremena kad će se dogoditi, a mislim i da je pitanje vremena kada će Zubo proraditi da možemo i njega pozdraviti u drugoj vožnji slaloma. Kao što sam rekao, imamo dobru slalomsku ekipu i to je sada izašlo na vidjelo - rekao je nakon utrke najbolji hrvatski skijaš svih vremena.

Dakako, najviše je oduševljen Istokom Rodešom koji je nakon sedmog mjesta u Madonni di Campiglio ponovio isti doseg i na Sljemenu.

- Istok je uspio spojiti dvije dobre vožnje bez pogrešaka. Prema vlastitom priznanju, psihički mu je bila teža prva vožnja i kad je vidio da je ju je uspio odraditi kako treba, s lakoćom je odskijao drugu. U dobroj je formi i ovo mu je definitivno dobar impuls za dalje. Sad kad je dvaput za redom bio tako visoko, to je izvrstan pokazatelj, a posebno zato što dolaze utrke koje će njemu odgovarati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo