Sport Ostalo

26. Božićni malonogometni turnir

Dramatično finale: Karliko potopio jerkovačke 'lađare' i osvojio Metković

26. Božićni malonogometni turnir

Uspjehom momčadi Karliko iz Ljubuškog u seniorskoj te Crvenog patuljka (Opuzen) okončan je 26. Božićni malonogometni turnir Metković 2018. na kojem je sudjelovalo 50 momčadi iz Dalmacije te Hercegovine.

Kao po tradiciji završnica je odigrana u pravom sportskom ozračju pred oko 2000 gledatelja koji su mogli uživati u kvalitetnim i neizvjesnim utakmicama.

Posebno zanimljivo i gotovo dramatično je bilo u utakmici završnice kod seniora. Prošlogodišnji pobjednik Udruga lađara Jerkovca je na krilima brojnih navijača odlično otvorila utakmicu te su preko Duje Medaka poveli. Ali to nije poremetilo ritam upornih gostiju koji su u posljednjoj minuti prvog dijela preko Vešića izjednačili. 

Momčad iz Ljubuškog je već u 21. minuti povela golom Saše Babića sa 2:1 i u tom trenutku bilo je teško očekivati da je to konačni rezultat. Uporni gosti predvođeni golmanom Stanislavom Galićem izdržali su sve nalete Jerkovca. Vrhunac dramatike bio je u posljednjih dvadesetak sekundi, a Saša Subotić je postao tragičar susreta.

Najprije je imao promašaj s metar od gola, a zatim mu je Galić obranio zicer nakon čega je slijedilo veliko slavlje Karlika i manje skupine njihovih navijača. Uz pehare njima je pripala vrijedna novčana nagrada od 33.333, a poraženima od 11.111 kuna.

Treba izdvojiti i humani čin momčadi iz završnice koji su iz nagradnog fonda izdvojili po 2500 kuna u korist obitelji nedavno preminulog dječaka Gabrijela Bebića.

Kod juniora momčad Crvenog patuljka je furiozno ušla u susret te su poveli sa 3:0 protiv metkovske momčadi Autoagent Škvadra. Domaćini su uspjeli preko Vištice susret učiniti neizvjesnijim, ali je Čupić otklonio svu neizvjesnost i potvrdio zasluženu pobjedu momčadi iz Opuzena.

 

Završnica turnira seniora: Karliko - Udruga lađara Jerkovac 2:1 (1:1)

Suci: Liković i Kuran.

Strijelci: 0:1 Medak (13)  1:1 Vešić (19)  2:1 Babić (21). 

Karliko: Galić, Ćorluka, Granić, Marić, Babić, Vešić, Perišić, Prusina, Bošnjak, Zadro.

Udruga lađara Jerkovac: Rašić, A. Batinović, D. Batinović, Medak, Ereš, Kozarić, Subotić, Laura, Božinović, Kežić, Repić.

 

Najbolje nade Crvenog patuljka

Juniori: Za treće mjesto: Kraj škole - Mali zeleni 6:2 (Volarević 3, Taslak, Pehar, Talajić-Magzan, Previšić)

Završnica: Crveni patuljak - Autoagent Škvadra 4:1 (Franić 2, Soče, Čupić - Vištica)

Najbolji vratar: Dražen Knežić (Autoagent Škvadra), dok je Mišel Soče proglašen za najboljeg strijelca i igrača turnira.

Seniori: Za treće mjesto: Škrapa CB Ćakula - Otrić Seoci Hotel Riva 1:1; šesterci 4:3 (Dodig 2, Kaleb, Knezović, Vučić - Sarić, Krilić, Ćilić, Galić)

Najbolji vratar: Stanislav Galić (Karliko)

Najbolji strijelac: Josip Božinović (UL Jerkovac) koji je od organizatora dobio i posebnu nagradu za malonogometni potez turnira

Najbolji igrač: Saša Babić (Karliko)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo