Sport Ostalo

prva u veleslalomu

Šesta pobjeda u deset utrka ove sezone: potpuna dominacija izvrsne Amerikanke

prva u veleslalomu

Američka skijašica Mikeala Shiffrin pobjednica je veleslaloma kojeg su skijašice vozile u petak u Corchevalu za Svjetski kup, dok je drugo mjesto sa 14 stotinki zauzela Njemica Viktoria Rebensburg.

Shiffrin je pobjedu osigurala s vremenom 1:49,81, a Rebensburg, koja je nakon prve vožnje bila najbrža, druga je s vremenom 1:49,95. Treće je mjesto pripalo Francuskinji Tessi Worley čiji zaostatak za pobjednicom iznosi 33 stotinke (1:50,14).   

Za 23-godišnju Amerikanku, dvostruku osvajačicu Velikog kristalnog globusa, ovo je šesta pobjeda u deset utrka ove sezone u Svjetskom kupu i prva u veleslalomu.

Danas je u Courchevalu nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja nije ostvarila plasman u drugu vožnju nakon što je u prvoj zauzela 51. mjesto. 

U poretku skijašica u veleslalomu vodi Talijanka Federica Brignone, koja je danas bila četvrta, sa 230 bodova, druga je Shiffrin sa 210 bodova, a treća Tessa Worley sa 205 bodova. U ukupnom poretku skijašica prva je Shiffrin sa 789 bodova, druga je Mowinckel sa 367 bodova, a treća je Austrijanka Nicole Schmidhofer sa 359 bodova.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo