Sport Ostalo

ZAPALJIVI BORAC

UFC prvak Khabib Nurmagomedov, koji je pretukao Britanca McGregora, sada je pobijesnio na novinara i rekao mu da ne postavlja glupa pitanja 

ZAPALJIVI BORAC

Khabib Nurmagomedov ne voli prpvokacije na svoj račun. Sada, kada je postao UFC prvak i tu je titulu uspješno obranio protiv najvećeg rivala, provokacije podnosi još lošije, prenosi Telegraf.

To se moglo vidjeti u jednom od posljednjih intervuja u kojem je novinar pitao “Orla” predstavlja li kada nastupa u Octogonu Rusiju ili Dagestan.

Naime, Nurmagomedov je Dagestanac, a Dagestanci su vrlo ponosni na svoju nacionalnost i običaje unatoč tome što su dio Rusije. Iako je u Rusiji domantna religija kršćanstvo (pravoslavno), stanovništvo u Dagestanu čine većinom muslimani. 

“Ja uvijek predstavljam Rusiju. Uvijek je na ekranu kada nastupam ruska zastava. Svi u SAD-u, koji ne znaju što je Dagestan ili Čečenija…me zovu Rusom. A i svi ostali borci, ako niste primjetili, me nazivaju Rusom”, jasan je Khabib.

No, tu nije stao, novinaru je na teret stavio da ga pokušava isprovocirati i posredno podijeliti Rusiju.

“Za sve njih mi smo svi samo jedna nacija. Za njih svi mi smo isti narod. I zato je bitno da nas onda naš vlastiti narod ne razdvaja. Recimo kao što to vi činite”, dodaje UFC prvak u lakoj kategoriji i zaključuje:

“Bitno je da me ne pitaju glupa pitanja, kao što to vi sada činite. Recimo u SAD-u nas nitko ne pokušava razdvojiti i nitko ne želi da smo razjedinjeni. Tako da vas molim da promijenite temu i da počnemo pričati o sportu.”

Telegraf podsjeća da Nurmagomedov i dalje čeka saslušanje ispred Komisije u Nevadi radi incidenta koji je izazvao nakon UFC meča protiv Conora McGregora.

Saslušanje je bilo zakazano za početak prosinca, no na zahtjeva odvjetnika UFC prvaka je prolongirano.

U međuvremenu je njegov otac Abdulmanap za ruske medije izjavio kako će Khabib vjerojatno morati platiti pola milijuna dolara globe i da će biti suspendiran na period od devet mjeseci.

Ako želite više pročitati o Dagestanu to možete učiniti klikom OVDJE

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo