Sport Ostalo

završnica prvenstva

Nada u Zagrebu lovi 17. uzastopnu titulu: uz jaku podršku Splićani imaju i dva protivnika Mlladost i vremenske uvjete

završnica prvenstva

Dok mnogi Dalmatinci ovih dana putuju u Zagreb kako bi doživjeli ugođaj tamošnjeg Adventa, ragbijaši splitske Nade otišli su u metropolu kako bi postali prvaci države! Zadnjih 16 godina ljubomorno drže tron u Prvenstvu Hrvatske i nemaju ga namjeru nikome prepustiti. Žele i 17. uzastopni naslov. Protivnik u velikom finalu njihov je najveći rival Mladost, na Krtičnjaku danas od 13 sati. Ako vremenski uvjeti dopuste, jer kažu da bi moglo biti snijega na Savi...

Zagrepčani u finale ulaze kao vodeća momčad nakon deset odigranih kola, no i lani su bili ispred Nade pa su ih Splićani svladali na njihovu terenu i postali prvaci. Motiv mladostaša je ogroman, već godinama ih Nada sprječava u povijesnom prvom naslovu prvaka države, a na strani Nade je pobjednički mentalitet koji su na Starom placu gradili svih tih godina. I kad ne igraju najbolje, Splićani uglavnom pronađu put do pobjede. Najbolji su kad je najvažnije, kad se dijele trofeji.

- Mladost je odlična, radi na sebi i zadnjih par godina puše nam za vratom. Prošle sezone svladala nas je tri puta, što je bila senzacija, ali smo onda u finalu opet mi bili superiorni. Vjerujem da će tako biti i danas - kaže trener Nade Mate Borozan koji već duže vremena ne može računati na ozlijeđene Perlaina, Lerotića i Jelavić-Mitrovića.

Novih ozlijeđenih nema, tek tu i tamo pokoja sitna ozljeda, ali ništa strašno. Najveći problem mogli bi biti vremenski uvjeti.

- Snijeg bi mogao više odgovarati njima. Mi smo tehnički i taktički bolji te brži, dok oni vole igru s više kontakta, preko skupa gdje mi nemamo puno „teških" igrača. No pokazali smo da se možemo nositi s njima. Takvi će nas uvjeti sigurno malo usporiti i njima olakšati obranu, ali nema izlika. Završnica prošle sezone igrala se na proljeće kada su uvjeti bili neusporedivo bolji, a ove sezone termin se pomaknuo na sredinu prosinca.

- Možda je malo nezgodno i sigurno bi bilo ljepše za nas igrače i za gledatelje da se igra na proljeće, ali što je tu je - kaže Borozan čiju će momčad na zagrebačkom Krtičnjaku bodriti tridesetak navijača koji stižu autobusom iz Splita.

- To su naši prijatelji, bivši igrači, veterani i roditelji igrača koji su stalno uz nas i koji će nam pomoći u ostvarenju cilja, a to je da i ove godine trofej prvaka donesemo u Split!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo