Sport Ostalo

posljednje kolo

Nada protiv Ljubljane na sinjskoj Trnovači: osluškuju vijesti sa zagrebačkog 'krtičnjaka'

posljednje kolo

Posljednje kolo ragbijaškog prvenstva uoči doigravanja za Prvaka Hrvatske donosi nam danas dva važna dvoboja.

Nada dočekuje Ljubljanu, a taj susret će se zbog zauzetosti terena u Splitu igrati u Sinju na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“. Utakmice između hrvatskog i slovenskog prvaka oduvijek su plijenile pažnju javnosti. Rivalstvo seže još iz vremena bivše države. Od osamdesetih godina oba kluba nisu se ustručavala potražiti stručnu pomoć van granica.

To se itekako odrazilo na generalno poimanje igre, organizaciju stručnog rada ali i građenju odnosa i poštivanju sportskog protivnika. Podjednakim žarom, prateći suvremene trendove razvoja ragbija, međusobne utakmice ovih klubova donosile su uvijek dinamične i zanimljive susrete na zadovoljstvo gledatelja, ljubitelja ragbija.

Tako i danas očekujemo kvalitetan i neizvjestan susret starih rivala i velikih sportskih prijatelja. Bit će to utakmica za prestiž i posljednju provjeru splitskog kluba pred završni susret za prvaka Hrvatske protiv Mladosti. Posljednje utakmice ovih rivala završavale su tijesnim pobjedama jedne ili druge momčadi.

Nada je bila uspješnija na Starom placu, a Ljubljana isto tako čvrsta i odlučna na svom Ovalu. Sada se igra u Sinju, a očekuju se dolazak ljubitelja ragbija iz cijele Dalmacije. Utakmica počinje u 14 sati. U zagrebačkom derbiju na Krtičnjaku susreću se momčadi Mladosti i Zagreba, također u istom terminu (14 sati) kao i susret u Sinju.

Mladostaši žele pobjedom preteći trenutno vodeću Nadu i u doigravanju za prvaka Hrvatske steći prednost domaćeg terena. Trebao bi to biti lagani zadati za pobjednike kupa jer fenjeraš Zagreb još nije osjetio radost pobjede u ovogodišnjem natjecanju. Momčad Mladosti već nekoliko sezona ozbiljno konkurira za naslov državnog prvaka. Kvaliteta i rezultati posljednjih nekoliko sezona apsolutno su na strani najstarijeg hrvatskog ragbi kluba.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo