Sport Ostalo

u 72. godini

Tragedija na prestižnom turniru: nacionalnoj majstorici pozlilo za vrijeme partije, hitna je nije uspjela reanimirati

u 72. godini

Nacionalna majstorica i višestruka šahovska prvakinja Hrvatske Marina Zelić (71) umrla je od srčanog udara tijekom partije na Memorijalu Krunoslava Hulaka. Za vrijeme partije joj je pozlilo, pozvana je hitna pomoć, ali je nisu uspjeli reanimirati.

Marina Zelić rođena je 1947. godine, diplomirala je kemiju na zagrebačkom PMF-u, zatim i doktorirala. Započela je raditi kao profesorica u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi i ubrzo prešla u Institut „Ruđer Bošković“ u kojem je i dočekala mirovinu.

Sredinom osamdesetih godina prošloga stoljeća tri puta uzastopce osvajala je naslov prvakinje Hrvatske, a nakon osamostaljenja Hrvatske zbog obaveza na poslu rijetko je svraćala u šahovske arene. Uglavnom je sudjelovala na našim prvoligaškim natjecanjima, a 1992. osvojila je sa ŠK Mladost-Industrogradnja srebrnu medalju na državnom prvenstvu.

Bila je i članica Plamena iz Požege, Borovo-Vukovara 91. , a šahovsku karijeru završila je igrajući za splitske prvoligaške klubove HPT-TKC Split i A1-Split, te ŠK Špansko u Zagrebu.

Ukupno je odigrala 73 prvoligaške utakmice, a slovila je za solidnu i čvrstu igračicu.

Posljednji ispraćaj Marine Zelić bit će na splitskom groblju Lovrinac u utorak u 13 sati i 15 minuta.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo