Sport Ostalo

totalni preokret

Dva dana prije zakazane borbe Hrgoviću promijenjen protivnik: boksat će protiv Amerikanca koji je izazvao Klička

totalni preokret

Filip Hrgović ima novog suparnika u meču u kojem će prvi put braniti naslov međunarodnog WBC prvaka, a to je Kevin 'Kingpin' Johnson (39). Hrvatskom boksaču u subotu je u Dvorani Dražena Petrovića suparnik trebao biti Ekvadorac Ytalo Perea. On je u Zagreb trebao stići još u utorak, ali nije se pojavio.

Iz Hrgovićevog tima Sauerland objavili su kako Perea nema potrebnu dokumentaciju za putovanje. Johnson je Amerikanac koji je u karijeri na omjeru od 32 pobjede, 1 remija i 11 poraza. Zanimljivo je da se 2009. godine borio za naslov i izgubio od legendarnog Vitalija Klička nakon 12 rundi, a borio se i protiv Tysona Furyja, Anthonyja Joshue...

- Nisam morao razmisliti dva puta kada su mi ponudili borbu. Hrgović me nimalo ne brine. Borio sam se protiv najboljih, a on nije najbolji, zašto bih se brinuo zbog njega? Trebat će mu sva potpora koju će dobiti u subotu. Kakav god bio ishod na kraju navijači će dobiti ono što su platili. To mogu garantirati - poručio je Johnson.

Johnson je inače boksao i prošlog vikenda i taj je dvoboj dobio prekidom.

- Očito da nije idealno za Filipa da tako kasno promijeni suparnika, ali s obzirom na okolnosti nismo imali druge opcije. Ipak, oduševljeni smo što smo osigurali tako uglednu zamjenu. Kevin Johnson se borio protiv najboljih. On uvijek priušti šou i siguran sam da navijači u dvorani Dražena Petrovića neće biti razočarani - poručio je promotor Nisse Sauerland.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo