Sport Ostalo

sudar imenjaka

Zagrepčani stižu bez izgubljenog seta u sedam utakmica: svi u Kaštel Stari na prvi odbojkaški El Clasico sezone

sudar imenjaka

Danas je na pomolu prvi ovosezonski derbi između kaštelanske i zagrebačke Mladosti, s početkom u 19 sati na rasporedu je hrvatski odbojkaški ‘El clasico’.

Gradska dvorana u Kaštelima spremna je za najveći hrvatski derbi. Po prvi put ove sezone dvije Mladosti susreću se u ‘Starome’. Doduše, riječ je o utakmici prvog kola, međutim, zbog europskih obaveza Zagrepčana početkom listopada, ona je prolongirana za današnji dan. HAOK Mladost stiže na mjesto gdje su prošle sezone ‘ukrali’ titulu nakon dužeg posta, i to u ozbiljnijoj formi. Sedam pobjeda u isto toliko utakmica nagovještaj su novog pohoda na naslov prvaka. Pritom valja istaknuti da nisu izgubili nijedan set!

Njihov glavni konkurent, imenjak iz Kaštela, ove se zone nastupa u nešto drugačijem sastavu, no bez obzira na to pobjednički mentalitet momčadi je ostao. Ipak, Kaštelani su u nedjelju naletjeli na tvrd kamen zvan MOK Rijeka, koja i m je nanijela prvi poraz u prvenstvu.

Treneru Ivanu Rančiću vremena za detaljniju analizu poraza nije bilo, fokus je odmah išao na današnju utakmicu ,u kojoj se najbolje kuša trenutno stanje momčadi. Iako HAOK Mladost ima daleko veći financijski kapacitet i igračku širinu, pa i samu ulogu favorita koja im se stavlja na leđa, derbi utakmica u centar najviše stavlja volju i žar. Tko će u tom žaru izgoriti i čija će se igra rasplamsati saznat ćemo večeras.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo