Sport Ostalo

šokirala ameriku

Rihanna odbila nastupiti na 'Super Bowlu'

šokirala ameriku

Popularna pjevačica s Barbadosa Rihanna odbila je nastupiti u poluvremenu finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) "Super Bowlu", koji će se održati 3. veljače sljedeće godine u Atlanti, a kao razlog je navela neslaganje s odnosom lige prema igračima koji su svoje prosvjedovanje prema rasnoj nejednakosti u SAD-u odlučili iskazati klečanjem tijekom intoniranja himne prije početaka utakmica. 

Prema navodima američkih medija Rihanna je svojim odbijanjem nastupanja tijekom najgledanijeg svakogodišnjeg sportskog događaja u SAD-u željela iskazati potporu Colinu Kaepernicku, prvom igraču koji je odlučio klečanjem izraziti neslaganje s brutalnim tretmanom policije prema crncima i manjinama u SAD-u, a koji zbog takvog svog stava već dvije godine ne može pronaći angažman u NFL-u.

Tjednik "US Weekly" pozivajući se na anonimni izvor piše kako su i NFL i televizijska kuća CBS, koja ima prava prijenosa sljedećeg "Super Bowla", imali veliku želju da upravo Rihanna nastupi u poluvremenu utakmice, ali je ona to odbila zbog kontroverzi vezanih uz klečanje igrača i neslaganja sa stavom NFL-a.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo