Sport Ostalo

ždrijeb u Nyonu

Makarani će danas doznati protivnike u Ligi prvaka: ne plaše se nikoga, a žele Barcu ili Sporting

ždrijeb u Nyonu

Ždrijeb je u 14 sati u Nyonu, Novo Vrijeme Apfel je u drugom potu i neće biti domaćin skupine od četiri kluba, turnir se igra od 13. do 18. studenoga.

Kuglice će u Nyonu „zaplesati“ i Makaranima podariti nova tri protivnika nakon što su prošlog tjedna pred svojim navijačima osvojili skupinu druge faze natjecanja i tako izborili plasman među 16 najboljih momčadi Europe.

Preostali sudionici najjačeg klupskog natjecanja bit će smješteni u četiri skupine s po četiri kluba, a sistem je isti kao u Makarskoj – jedan je grad domaćin, a svaki klub igra po tri utakmice. Domaćini su Barcelona (Španjolska), Chrudim (Češka), Sporting Lisabon (Portugal) i Vytis (Litva) koji se nalaze u potu 1.

Prvo se izvlače oni, a onda sedam klubova iz posljednje, treće jakosne skupine koji su u potu 2, među njima i Novo Vrijeme. U trećem je potu samo slovenski Dobovec (druga jakosna skupina) jer su ostala tri kluba iz njegove jakosne skupine domaćini (Barcelona, Chrudim i Sporting), a u četvrtom su potu pobjednici skupina iz „Path A“ – Benfica, branitelj naslova Inter FS, Ugra i Kairat – koji su ujedno dio prve jakosne skupine.

Predstavnici istih zemalja mogu se naći u istoj skupini, a jedini je uvjet da se pobjednici skupina iz „Path A“ ne mogu susresti s drugoplasiranima iz svojih skupina. Turniri su na rasporedu od 13. do 18. studenoga.

Bajrušović neće u avion

Makarane će u Nyonu predstavljati član Uprave kluba Kristijan Dugandžić. Već sam plasman među 16 najboljih velik je uspjeh, no mnogi se u klubu potajno nadaju povoljnijem ždrijebu koji bi im ponudio mogućnost prolaska. Ne odustaju od sna zvanog Final Four.

Igrači dobrim dijelom priželjkuju Barcelonu, neki poput Osredkara i Kairat, dok bi primjerice sportski direktor Borislav Vuković volio u Češku jer Duje Bajrušović ima strah od letenja, a do Češke bi Makarani mogli autobusom.

- Time bismo izbjegli i Inter jer oni ne mogu igrati s Chrudimom – dodaje Vuković.

A trener Teo Strunje ima drukčije želje. On se nada najjačim mogućim protivnicima. Uvjeren je da će njegovi momci nekome otkinuti bodove te poručuje kako se ne plaše nikoga.

- Možda je Dobovec iz druge jakosne skupine poželjan protivnik, ali onda ne možeš igrati s Ugrom koja je iz prve jakosne skupine možda najlošija. Želimo Lisabon ili Barcelonu, pa da igramo pred par tisuća ljudi i predstavimo Makarsku na velikoj sceni – kaže Strunje.

Samo pobjednici na Final 4

Samo pobjednici skupina idu na Final Four koji se održava od 25. do 28. travnja sljedeće godine. U svakom slučaju, danas su misli Makarana samo u Švicarskoj. Saznaje se sljedeća postaja njihove bajke u Ligi prvaka. Bajke kojoj podno Biokova nitko ne želi vidjeti kraj.

 

POT 1: Barcelona (Špa), EP Chrudim (Češ), Sporting CP (Por), Vytis (Lit) 

POT 2: (trećeplasirani iz skupina ‘Path A’ i pobjednici skupina ‘Path B’), Halle-Gooik (Bel)
Ekonomac (Srb), Sibirjak (Rus), LSM Lida (Blr), A&S Futsal Pescara (Ita), Novo Vrijeme (Hrv), Record Bielsko-Biala (Polj)

POT 3: (drugoplasirani iz skupine „Path A“), Dobovec (Slovenija)

POT 4: (pobjednici skupina ‘Path A’), Benfica (Por), Inter FS (Špa), Kairat Almaty (Kaz), TTG-Ugra Jugorsk (Rus)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo