Sport Ostalo

jajolika lopta

Prvaci sigurno do nove pobjede: Sinjani nisu mogli pratiti splitski ritam

jajolika lopta

Derbi susret Sinja i Nade ni ovog puta nije razočarao publiku, odnosno njih oko 300 gledatelja koji su se unatoč buri okupili na Trnovači. Nada je opravdala ulogu favorita i zasluženo slavila novu pobjedu, ali Sinj se i ovog puta pokazao kao zahtjevan suparnik koji, dojam je, svake godine smanjuje tu kvalitativnu razliku i nekako je sve bliže splitskom velikanu. No, toliko željenu pobjedu Sinjani će morati potražiti u nekom od sljedećih okršaja.

Oba trenera na teren su izvela pomalo i krnji sastav, dosta je tu bilo izostanaka i to redom jako bitnih igrača, što je malo umanjilo dojam, ali dinamike i prave muške borbe u prvih 40 minuta nije nedostajalo. Sinj se dobro postavio u samom uvodu, Nadi je trebalo nešto vremena da uhvati pravi ritam, ali kad su se motori zagrijali onda su Splićani preokrenuli u svoju korist preko Rosse, Antića i Plazibata, čime su "pobrisali" sve dobro učinjeno sa sinjske strane, odnosno zgoditke Grčića i Pavlovića.

U nastavku je Nada nastavila u jakom ritmu, Sinj to nije mogao pratiti i vrlo brzo postalo je jasno da će bodovi put Splita. Taktički su Splićani bolje izgledali u nastavku, bolje su kombinirali, dok je s druge strane Sinj previše solirao i pomalo naivno gubio energiju u kontaktima, što mu se na kraju i obilo o glavu. Možda i ključan detalj na utakmici bio je žuti karton za Filipovića iz 55. minute, a samim time i igrač manje deset minuta, što je Nada znala iskoristiti te na kraju rutinirano doći do nove prvenstvene pobjede.

Trnovača

Sinj – Nada 16:35 (13:24)

Sinj – SC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja 300. Sudac: Mario Dragičević (Split)

Sinj: Žigo, S. Brčić, I Jukić, M. Miloš, Mastelić, Penić, Budimir, T. Miloš, Kuštre, Prološčić, Šolto, Vučemilo, Grčić (5), Filipović, Pavlović (11), Ratković, I. Brčić, D. Jukić, Cvrlje, Brčić-Šušak, Efendić.

Nada: Šarić, Čulić, Perlain, Perić, Kodžić, Ćorić, Đurović, Popović, Antić (5), Rosso (15), Vlajčević (5), Rudić, Burazin, Draganić, Plazibat (10), Bibić, Borozan, Vuletić, Marijančević, Žunić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo