Sport Ostalo

Bosi po trnovači

Sporo krenuli, pa ubacili u petu: pobjeda Sinjana na otvaranju ragbijaškog prvenstva

Bosi po trnovači

Sinjani je protekle sezone bili na pragu osvajanja jednog velikog trofeja, pokleknuli su u finalu Kupa protiv Mladosti i jasno su najavili da im je ove godine cilj konačno u vitrine pospremiti jedan veliki trofej. Sinj je stoga od prve minute svim silama krenuo po zgoditak, kao da nije računao na mogućnost vlastite pogreške, što se na kraju i dogodilo kada su Zagrebaši presjekli jednu loptu i preko Belobrajdića došli do prednosti 7:0.

Gosti su namirisali svoju šansu i pokušali su u narednim minutama iskoristiti zbunjenost domaćih, međutim, Sinj je obranio njihove nalete i potom nezadrživo krenuo prema preokretu i pobjedi. Prvo je Prološčić krasno uposlio Budimira koji silovito probija obranu Zagreba za prvi sinjski zgoditak, da bi do odlaska na odmor Pavlović i Tomić preokrenuli sve do 17:7 u korist Sinja.

I nakon povratka s odmora Sinja je nastavio dominirati, a sve dvojbe o pobjedniku brzo su riješili Pavlović i Prološčić. Konačan rezultat postavio je Hasija u završnici kada je trener Grčić ponudio dosta minuta i za mlade snage sinjskog ragbija.

Semafor

Sinj - Zagreb 31:12 (17:7)

Sinj - SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja: 300 Sudac: Petar Matošić (Split)

Sinj: Žigo, S. Brčić, I. Jukić, Budimir (5), Mastelić, Penić, T. Miloš, Tomić (5), Klarić-Kukuz, Prološčić (10), Šolto, Vučemilo, Grčić, Filipović, Pavlović (11), D. Jukić, M. Miloš, D. Brčić-Šušak, Bešlić, I. Brčić.

Zagreb: Birkić, Hasija, Juss, Vukovac (5), Svaguša, Livajić, Krmek, Rešković (5), Zelić, Jurić, Malec, Sajer, Ban, Galić, Čapelnik, Belobrajdić (2), Šuklje, Juričić, Holjevac.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo