Sport Ostalo

shvatio je sve

Neviđeno u svijetu sporta: na poluvremenu utakmice objavio da ide u penziju pa napustio stadion

shvatio je sve

Buffalo Billsi su u izgubili na svom terenu od Los Angeles Chargersa sa 31:20 u dvoboju drugog vikenda NFL-a, ali su njihovi navijači nazočili neviđenoj sceni u profesionalnom sportu. Vontae Davis 30-godišnji cornerback je nakon završetka prvog poluvremena otišao u svlačionicu, ali se iz nje nije vratio na teren. Ubrzo je objavljeno da je Davis samovoljno napustio momčad i objavio kraj profesionalne karijere.

Nikome nije bilo jasno što se dogodilo u poluvremenu, zbog čega je Davis povukao ovakav potez. Kolale su razne verzije, no sam je Davis objasnio u svojoj pisanoj objavi što se dogodilo i zbog čega je dobio neobičnu i iznenađujuću odluku.

- Nisam ovako zamišljao da ću okončati svoju karijeru. U svojoj desetoj NFL sezoni sam radio ono za što je moje tijelo programirano, bio sam spreman igrati. Tijekom karijere sam igrao i ozlijeđen, više puta sam i operiran. To je bio i posljednji izazov proteklih tjedana. Tijekom ovog susreta realnost me je pogodila brzo i jako. Nisam više mogao biti tamo. Nisam želio pokazati nepoštovanje prema trenerima i suigračima, ali sam želio sačuvati visok standard igre. Mentalno, očekujem od sebe da uvijek budem na najvišoj razini. Ali fizički, znao sam da to ne mogu, imao sam trenutak iskrenosti sam prema sebi. Na terenu se nisam osjećao dobro. To sam rekao i trenerima - rekao je Davis, koji više nije mogao odgovoriti fizičkim zahtjevima igre.

U NFL je odigrao deset sezona, a postao je prvi igrač koji se u ovom natjecanja umirovio tijekom utakmice u kojoj je igrao. Prvi u povijesti, vjerojatno i jedini koji je povukao tako drastičan potez.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo