Sport Ostalo

pokušaj ubojstva

Talijanski motociklist dobio otkaz: posljednji u nizu incidenata mu nisu oprostili

pokušaj ubojstva

Talijanski motociklist Romano Fenati dobio je otkaz u momčadi Marinelli Snipers Team nakon incidenta kojeg je izazvao u nedjelju za vrijeme utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi Moto2 na stazi u San Marinu.

Fenati je tijekom utrke u bliskom kontaktu sa sunarodnjakom Stefanom Manzijem povukao njegovu kočnicu pri brzini od 217 kilometara na sat. Šokirani Manzi jedva je uspio kontrolirati motor i ostati na stazi.

Fenati je tijekom utrke zaustavljen i diskvalificiran, a njegov nesportski, ali i iznimno opasan potez svi su osudili. Dio motociklista je zatražio i njegovu doživotnu suspenziju.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) suspendirala je 22-godišnjeg Talijana na dvije utrke, no čelnici njegove momčadi uručili su mu otkaz.

- Momčad Marinelli Snipers Team raskinula je ugovor s vozačem Romanom Fenatijem. Razlog tome je njegovo nesportsko, opasno i štetno ponašanje koje je narušilo i našu sliku. Žao nam je što je Fenati kao član naše momčadi ugrozio život drugom vozaču, za tako nešto nema opravdanja. Momčad i naši sponzori se želimo svima ispričati -  poručili su čelnici momčadi.

Kada je shvatio što je učinio mladi Talijan se javno ispričao.

- Želim se ispričati cijelom sportskom svijetu. Sve ovo je noćna mora. Moj potez je bio glup i nisam se ponio kao pravi sportaš. Nisam smio na provokacije reagirati na takav način - kazao je Fenati kojem ovo nije bio prvi incident u karijeri.

Prije nekoliko godina potukao se s policajcem koji mu je ispisao kaznu za parkiranje, a prije nekoliko godina je izbačen iz Rossijeve akademije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo