Sport Ostalo

nagrade dražen petrović

Budućnost hrvatskog sporta dolazi iz splitskog bazena: najveće nade judašica Ana Viktora Puljiz i tenisač Mili Poljičak

nagrade dražen petrović

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru "Dražen Petrović" u ponedjeljak su, dvanaestu godinu za redom, uručene nagrade "Dražen Petrović" darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili taekwondašica Nika Klepac i atletičar Marino Bloudek.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), a  dodijeljene su na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Odbor za dodjelu Nagrade "Dražen Petrović", kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2018. godini dobije taekwondašica Nika Klepac, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Cipru u kategoriji do 59 kg osvojila zlatnu, a na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u kategoriji do 63 kg srebrnu medalju, te atletičar Marino Bloudek, koji je na godišnjoj rang listi europske atletike 2017/18 - disciplina 800m dvorana - zauzeo prvo,  a na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) drugo mjesto.

Najuspješnija muška momčad je kadetska reprezentacija Hrvatske koja je na Europskom prvenstvu U16 u kolovozu ove godine u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju, a nastupila je u sastavu:  Matej Bošnjak, Ivan Perasović, Roko Prkačin, Filip Paponja, Boris Tišma, Lukša Buljević, Hrvoje Majcunić, Ante Perkušić, Dominik Rašić, Tomislav Ivišić, Duje Brala i Mario Krešić.  

Na žalost, po prvi put u ovom izboru nije proglašena najuspješnija ženska ekipa mlađih dobnih kategorija jer Odboru za dodjelu nagrada nije pristigla niti jedna nominacija.

Veslačka braća Patrik i Anton Lončarić dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada jer su na Europskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj osvojili prvo, a na Svjetskom prvenstvu u Češkoj drugo mjesto u dvojcu bez kormilara.

Judašica Ana Viktorija Puljiz dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ana Viktorija je na EP u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutno prva na kadetskoj rang listi što joj osigurava nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu. 

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašen je tenisač Mili Poljičak  koji je na Europskom prvenstvu U14 osvojio drugo mjesto i trenutno je prvi na rang listi Tenis Europa U14. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo