Sport Ostalo

SP u streljaštvo

Kuna oka sokolova: Osječanin osvojio broncu u gađanju puškom na 300 metara ležeći

SP u streljaštvo

Hrvatski reprezentativac u gađanju puškom, 46-godišnji Osječanin Josip Kuna osvojio je u ponedjeljak brončano odličje u disciplini 300 m - ležeći na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Changwonu te tako ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Kuna je šest serija po deset metaka ostvario rezultat od 590 krugova, što je za čak 15 krugova bio bolji rezultat od onog što ga je postigao u nedjelju, u eliminacijskom dijelu natjecanja u kojem je bio pri začelju onih koji su izborili mjesto u borbi za odličja. 

Sa 592 kruga po drugi puta u karijeri naslov svjetskog prvaka osvojio je legendarni, 55-godišnji Slovenac Rajmond Debevec, bivši olimpijski pobjednik iz Sydneyja 2000. godine i nositelj brojnih odličja s najvećih svjetskih natjecanja. Isti rezultat kao Debevec, ali s manje pogodaka u strogi centar, ostvario je drugoplasirani Poljak Daniel Romanczyk.

Nastupom Josipa Kune za hrvatske streljašice i streljaše završilo je najuspješnije svjetsko prvenstvo ikad u u seniorskoj konkurenciji. Podsjetimo, Petar Gorša je osvojio dvije srebrne medalje, u gađanju zračnom puškom i u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina 50 m - trostav. U zračnoj pušci Gorši se na postolju s brončanim odličjem oko vrata pridružio Miran Maričić, a brončanu medalju u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina 50 m - trostav, osvojila je i Riječanka Snježana Pejčić.

Time su već sada izborena i tri mjesta, dva za streljaše te jedno za streljašice, na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo