Sport Ostalo

skandalozno

Namjerno je pritisnuo kočnicu suparniku: pogledajte kako je za 'pokušaj ubojstva' kažnjen talijanski motociklist

skandalozno

Nesvakidašnji potez, ravan pokušaju ubojstva, izveo je talijanski motociklist Romano Fenati na Velikoj nagradi San Marina, na stazi u Misanu i za to je dobio samo dvije utrke suspenzije. Takva neodgovorna vožnja samo je pukom srećom prošla bez težih posljedica, a svijet motociklizma ostao je zapanjen kako su reagirali nadležni na ovaj potez. Naravno Fenati i njegova momčad Marinelli se neće žaliti na ovako (pre)blagu kaznu.

Nesvakidašnji potez motociklista ravan pokušaju ubojstva: prišao konkurentu i prilikom pretjecanja mu stisnuo kočnicu

Podsjetimo Talijan Fenati je po izlasku iz okuke počeo preticati svog sunarodnjaka Stefana Manzija i u jednom trenutku kada mu se potpuno približio dohvatio je kočnicu na suparnikom volanu. Sama Manzijeva vozačka vještina i sreća spriječila su teške posljedice na stazi. Fenati je odmah isključen iz trke, a Manzi je nedugo zatim pao i završio trku bez plasmana.

- Utvrđeno je da je Fenati namjerno pokušao izazvati opasnost drugom vozaču. On je prekršio pravilo Svjetskog Grand prix prvenstva. Vozač mora voziti na odgovoran način, koji ne izaziva opasnost za druge natjecatelje, na stazi ili u boksu. Ovo se smatra ozbiljnim prekršajem - navodi se u izvještaju suca utrke.

Veliki broj motociklista pregledom snimke zatražilo je doživotnu suspenziju Romana Fenatija, no nakon svega dvije utrke suspenzije izgleda jako blago, kao da se ništa nije dogodilo na stazi.

Fenati je 19. u ovogodišnjem prvenstvu, ove sezone prešao je u jaču kategoriju Moto2, nakon što je prošle sezone bio viceprvak u Moto3.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo