Sport Ostalo

prvorazredni skandal

Nesvakidašnji potez motociklista ravan pokušaju ubojstva: prišao konkurentu na stazi i prilikom pretjecanja mu stisnuo kočnicu

prvorazredni skandal

Ako mislite da se u sportu sve vidjeli, budite sigurni da se varate. Jer ono što se dogodilo na Velikoj nagrada San Marina u motociklizmu u klasi Moto 2 prelazi sve granice zdravog razuma. Neviđeni, prvorazredni skandal koji bi se gotovo mogao izjednačiti s pokušajem ubojstva.

Potez Romana Fenatija zgrozio je cijeli svijet. Za vrijeme utrke prilikom ulaska u jednu od krivina Talijan Fenati se pri velikoj brzini od gotovo 200 km/h približio sunarodnjaku Stefanu Manziju i tom prilikom ispružio ruku prema volanu i stisnuo mu kočnicu.

Sam sreća i Manzijeva vještina u tom trenutku su pomogli da održi motocikl u punoj brzini na stazi da ne dođe do pada i tragičnih posljedica. Zbog ovakvog sramotnog poteza Fenati je odmah diskvalificiran, a sigurno je da će biti još posljedica zbog ovakvog ponašanja.

No kada dobro pogledate snimku s pravom se možete zapitati "čovjek, je si li ti normalan", ovakvim potezom ugrozio je život sportskom suparniku na stazi, teško je i pomisliti što se sve moglo dogoditi. A i pitanje je pravo što se događala u Fenatijevoj glavi kada se odlučio za ovakvo nešto napraviti.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo