Sport Ostalo

Magični kvadrat

Spektakl u Areni: Filip Hrgović protiv Mansoura ide po prvi veliki pojas

Magični kvadrat

Filip Hrgović večeras u Areni Zagreb kreće po svoj prvi veliki profesionalni pojas, WBC internacionalni naslov. U ringu će se obračunati s Amerikancem Amirom Mansourom! Prijenos počinje studijskom emisijom u 19:30 sati na RTL televiziji.

Ovo je za Filipa nastup života, a ja radim ono što sam radio već puno puta - rekao je na sučeljavanju u srijedu 46-godišnji Amerikanac, s čim se 20 godina mlađi teškaš iz Dubrave nije složio.

– Nije istina da je ovo nešto novo za mene, ja sam boksao preko 12 godina i imam preko 100 mečeva u amaterskom boksu. Borio sam se sa svim najboljim amaterima. Za one koji sumnjaju da je boksač koji se bliži pedesetoj najveći izazov u karijeri hrvatskog teškaša, neka pogledaju Mansourov meč s Dominicom Breazealeom (19-1, 17 KO) otprije dvije godine. Ne samo da se Mansour dobro držao protiv dva metra visokog suparnika, nego ga je u trećoj rundi srušio i vodio na sudačkim karticama do pete runde pa bio prisiljen predati meč jer je pregrizao jezik. Taj isti Breazeale je kasnije izgubio od Joshue u borbi za IBF titulu svjetskog prvaka, a poslije toga je nokautirao dva respektabilna boksača (Ugonoha i Molinu, također izazivača za svjetsku titulu).

Usprkos bogatom iskustvu i snazi nezgodnog suparnika koji se bori u kontragardu, Hrgović je ipak favorit u ovom meču. Na njegovoj su strani godine, velika prednost u visini i rasponu ruku te bolja tehnika. Osim toga, u njegovom kutu sada je i ugledni kubanski trener Pedro Diaz s kojim je Hrgović intenzivno radio u Miamiju prije ove borbe. Kubanac, koji je trenirao i velikog Miguela Cotta, od svojeg novog pulena očekuje velike stvari.

– Hrgović bez sumnje posjeduje savršenu kombinaciju moći, agilnosti i inteligencije da postane najbolji boksač u svojoj diviziji – rekao je prije nekoliko dana.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo