Sport Ostalo

posljednji pozdrav

Beneš ispraćen uz jugoslavensku himnu 'Hej Slaveni'

posljednji pozdrav

Banja Luka je danas na posljednji počinak ispratila boksačku legendu Marijana Beneša. Prema njegovoj želji ispraćen je uz himnu bivše Jugoslavije "Hej, Slaveni".

Banjalučki mediji izvještavaju da je Banski dvor bio premalen da bi primio sve koji su se htjeli oprostiti od velikana svjetskoga boksa i upisati se u knjigu žalosti.

Prema pisanju portala Banjaluka.com, gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da su svi okupljeni htjeli uputiti posljednji pozdrav:

"Marijan se preselio među zvijezde tamo gdje mu je i mjesto. Banja Luka je ponosna što je među svojim sugrađanima imala ovakvog čovjeka. Iako je rođen u Beogradu, uvijek smo ga smatrali svojim. Antologijski je događaj bio 17. ožujka 1979. pod svodovima Borika. Taj događaj i meč protiv Cohena živi u sjećanju svih sportskih radnika, ta energija i borba nikad se neće zaboraviti. Vjerujem da ćemo lako donijeti odluku da barem jedna ulica nosi ime Marijana Beneša. Legende ne umiru, samo se presele među zvijezde", lijepim se riječima oprostio i gradonačelnik Radojičić.

Od boksačke legende oprostili su se brojni velikani i uglednici, a komemoracija je završena pjesmom koju je Marijan obožavao “Zbog jedne divne crne žene”.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo