Sport Ostalo

ima šest olimpijskih zlata

Legenda brzog klizanja Victor Ahn odlazi u mirovinu: Pjongčang je propustio zbog skandala sa sustavnim dopingiranjem u Rusiji

ima šest olimpijskih zlata

Legenda brzog klizanja na kratke staze Victor Ahn, višestruki olimpijski pobjednik porijeklom iz Južne Koreje a zatim od 2014. reprezentativac Rusije, odlučio je prekinuti svoju sportsku karijeru u 32. godini, objavio je u srijedu Ruski klizački savez .

- Na žalost, Victor Ahn je odlučio završiti svoju karijeru i napustiti Rusiju - izjavio je predsjednik Ruskog klizačkog saveza Aleksej Kravcov.

- Neizmjerno mu zahvaljujemo na njegovom doprinosu razvoju brzog klizanja u Rusiji - dodao je predsjednik, "ne isključujući suradnju s Ahnom u budućnosti". 

Victor Ahn je uzeo rusko državljanstvo 2014. nakon sukoba s čelnim ljudima Južnokorejskog klizačkog saveza (KSU). Osvojio je šest naslova olimpijskog pobjednika, tri s Južnom Korejom na ZOI 2006. u Torinu i tri za Rusiju na ZOI 2014. u Sočiju.

Također je bio jedan od ruskih sportaša kojima je zabranjen nastup na ZOI 2018. u Pjongčangu zbog skandala sa sustavnim dopingiranjem u Rusiji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo