Sport Ostalo

najsretnijem dres

Vrijedna akcija splitskih novinara, Crvenog križa i Hajduka: na Poljudu prikupljeno 33 doze krvi

najsretnijem dres

U organizaciji grupe splitskih sportskih novinara, HNKHajduka i Crvenog križa u utorak je na Poljudu održana sedma po redutradicionalna akcija darivanja krvi. Akciju su došli podržatibrojni sportaši, među njima i Hajdukovi prvotimci Josip Juranović, Josip Posavec i Ante Palavera, te trener Željko Kopić.

- Ovo je hvale vrijedna i plemenita akcija sportskih novinara, svi smo se uključili, igrači i stručni stožer. Ovo je prvi put da sam sudjelovao u ovoj akciji, ali i inače sam darivatelj krvi. U konačnici spašavamo ljudske živote i potrebno je da se svi stavimo na dispoziciju – kazao je Željko Kopić.

Na akciju se odazvalo sedamdesetak osoba, ukupno je njih 45 pristupilo davanju, a na koncu su skupljene 33 doze krvi. Razlika u broju je zbog toga što su neki u startu odbijeni zato što su unutar 28 dana boravili u inozemstvu, ili unutar zadnjih tjedan dana na području tri istočne hrvatske županije u kojima se pojavio virus ''Zapadnog Nila'', a neki su odbijeni zbog zdravstvenih razloga. Jedan od onih koji je dao krv bio je i legendarni igračHajduka Zlatko Vujović.

- Nisam redoviti davatelj, ali čim sam vidio u medijima da je organizirana akcija, odmah sam došao. Da se malo našalim, Hajduku treba svježa krv za ove tri utakmice prije nego dođe Dinamo, pa sam došao u pomoć - kazao je Vujović. 

Uspjehu akcije pridonosi i činjenica da je veliki broj davatelja prvi put dao krv, a organizatori su ih darivali posebnim poklonima za uspomenu na prvo davanje. Najsretniji je na koncu bio Ivan Civadelić iz Segetakoji je nakon završetka akcije slučajnim odabirom izvučen i napoklon je dobio originalni dres Hajduka.

- Dres je mali ali obradovat će nekoga. Hvala vam što ste organizirali akciju i vidimo se dogodine, a Hajduku želim više sreće u nastavku sezone – kazao je Civadelić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo