Sport Ostalo

Provjera pred SP

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija na Otvorenom prvenstvu Kine: 'Puno smo trenirali, učili nove elemente'

Provjera pred SP

U nedjelju u Peking putuje hrvatska ženska parastolnoteniska reprezentacija, koja će od 27. kolovoza do 3. rujna sudjelovati na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Kine. U Pekingu će nastupiti više od 300 stolnotenisačica i stolnotenisača iz cijelog svijeta, a među njima će biti i Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić (kategorija 3), te Mirjana Lučić (kategorija 10).

- Puno smo trenirali, učili nove elemente, a sada u Kinu idem primjeniti novitete u mojoj igri. Veselim se jer me u Pekingu čekaju tri ponajbolje Kineskinje. Nažalost, na turniru neće biti Korejki, koje su se odlučile skrivati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo - kazala je ponajbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić, dodavši da je Peking samo usputna stanica na putu za Svjetsko prvenstvo u Celju u listopadu ove godine.

Izbornik hrvatske parastolnoteniske reprezentacije Emil Gubica kazao je da u Pekingu očekuje visoke plasmane naših igračica.

- No, turnir je ujedno provjera trenutne forme te uvid u pripremljenost ostalih jakih reprezentacija iz Azije prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Celju - dodao je Gubica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo