Sport Ostalo

tradicionalni 18. MALONOGOMETNI TURNIR

Otrić-Seoci bolji od Vrgorca: bivši gradonačelnik na terenu slavio protiv aktualnog dogradonačelnika

tradicionalni 18. MALONOGOMETNI TURNIR

Završen je 18. po redu Malonogometni turnir u Otrić-Seocima (općina Pojezerje), maloj općini na granici Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Na turniru je sudjelovalo 16 momčadi iz Hrvatske i BiH, čije su boje branili mnogi prvoligaški i drugoligaški majstori futsala. Nagradni fond turnira bio je 17.000 kuna.

Prvo mjesto u jednoj tvrdoj i čvrstoj utakmici osvojila je domaća ekipa Otrić-Seoci, pobjedom nad ekipom Vrgorca 3:0. Za najbolju ekipu nastupila su i dva igrača prvoligaša Vrgorca, Luka Suton i Vojko Pervan, dok je ekipa Vrgorca bila sastavljena uglavnom od veterana i u završnom djelu turnira pojačala se s kapetanom Duškom Martincem.

Zanimljivo je istaknuti da je finale donijelo i politički dvoboj, za Otrić-Seoce je nastupao bivši vrgorački gradonačelnik Rudolf Grljušić, a za ekipu Vrgorca aktualni dogradonačelnik Mile Herceg, ovaj put na sportskom borilištu Grljušić je slavio. Treće mjesto osvojila je ekipa Zemljani radovi Antunović pobjedom nad sastavom La Miami.

Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je Anti Dominikoviću iz Otrić-Seoca, najbolji strijelac turnira je Ante Galić iz Zemljani radova Antunović, dok je titulu prvog vratara turnira ponio Marko Vučić iz Vrgorca. Za fair play ekipu proglašena je momčad Samo lagano.

- Turnir se održava od 1998.god uz nekoliko godina stanke. Nakon jedne kratke pauze osnovali smo Sportsku udrugu Doci. Uz potporu Općine Pojezerje, Dubrovačko-neretvanske županije i drugih sponzora kojim se ovim putem zahvaljujemo, uspijevamo vratiti turnir na put stare slave. Za sljedeću godinu imamo cilj privući veći broj ekipa, povećati nagradni fond i održati turnir za djecu do 16 godina. Zahvaljujemo svima, posebno gledateljima koji su uveličali ovaj turnir- kazao nam je Toni Dominiković iz Sportske udruge Doci.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo