Sport Ostalo

TAEKWONDO

Veliki rezultat mlade Splićanke, osvojila srebro na Grand prixu u Moskvi

TAEKWONDO

Nakon zlata Matee Jelić do 67 kilograma srebrnu medalju drugog dana natjecanja na Grand prix turniru u Moskvi osvojila je Bruna Vuletić u kategoriji do 57 kilograma.

Mlada Splićanka, članica Marjana, je nakon uvodne dvije pobjede - nad Ciprankom Despinom Pilavaki (5:1) i Latvijkom Inese Tarvidom (10:5) - u borbi za medalju pobijedila klupsku i reprezentativnu kolegicu Nikitu Glasnović (15:0) a zatim u polufinalu i svjetsku i europsku viceprvakinju Turkinju Hatice Kubre Ilgun (14:8).

U finalu je hrvatsku taekwondoašicu zaustavila druga Turkinja, Irem Yaman, svjetska prvakinja i dvostruka europska prvakinja, koja je pobijedila rezultatom 12:5.

Vuletić je tako stigla do velika 24 boda na svjetskim i olimpijskim rang listama s kojima će ući među deset najboljih na svijetu. Veliki je to rezultat za mladu Brunu koja je tek završila srednju školu, a bodovno se već primakla najboljima na svijetu koji bodove skupljaju već nekoliko godina.

Napredak iz dana u dan pokazuje pobjedama protiv sportašica poput Hatice Kubre koja je aktualna svjetska i europska viceprvakinja. 

Četvrto je to odličje za splitski Marjan u posljednjih nekoliko mjeseci s Grand prix natjecanja nakon bronce Tonija Kanaeta u Rimu te bronce i zlata Matee Jelić u Londonu i Moskvi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo