Sport Ostalo

na tatamiju

Splićanka na vrhu: Umaška pobjeda odvela me na prvo mjesto svjetske rang liste, ‘prešišala’ sam Milenu Jovanović iz Crne Gore

na tatamiju

Splićanka je na vrhu svijeta! Riječ je o 15-godišnjoj karatašici Petri Nuić iz kluba Zanshin, inače učenici Gimnazije “Vladimir Nazor”, koja se izborila na prvo mjesto svjetske rang liste WKF.

Zadnji u nizu uspješnih turnira na kojima je osvajala bodove za put prema svjetskom vrhu je “Premier Karate1 Youth League Umag” održan ovog mjeseca. Tamo je zasjala zlatnim sjajem u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma, s ukupnim omjerom poena 21:2. Inače, u Umagu je nastupilo 1874 natjecatelja iz 85 klubova iz 45 država.

– Ovo zlato me je dovelo na sami vrh svjetske rang liste. S osvojenim bodovima sam “prešišala” Milenu Jovanović iz Crne Gore. Pobijedila sam je sad u Umagu i na Premier ligi u Bugarskoj – kaže mlada prvakinja i nastavlja:

– Bodove sam skupljala na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima gdje sam osvojila broncu, Prvoj premier ligi u Bugarskoj gdje sam od odnijela srebro, na Balkanskom prvenstvu gdje smo u borbama ekipno uzeli zlato, zatim osvojivši zlatni pojas u Čačku u većoj, juniorskoj, kategoriji, te osvojivši srebrnu medalju na Grand Prix Croatia...

Ide u sportski razred Splitska gimnazijalka pohađa sportski razred što joj, kako kaže, malo olakšalo odrađivanje školskim obveza jer je predmete odgovarala po dogovoru s nastavnicima.

– No nije bilo nimalo lako. Trenirala sam cijeli dan, a učila sam po noći. Zapravo je bilo veoma teško, a sportske pripreme su bile jake. Stvarno sam sve dala da se najbolje pripremim za Umag i Sofiju – kaže Petra.

Sada je na dvotjednom odmoru kojeg provodi na Pagu s prijateljicama iz karatea.

– Došle su mi prijateljice iz Bugarske i iz naše reprezentacije. Kupamo se, trčimo jednom dnevnom čisto radi gušta i jer ne možemo bez treninga, kartamo uno, belu i briškulu. Prijateljice iz Zagreba i Bugarske sam morala naučiti briškulu i ide im odlično, skoro bolje nego meni – kroz smijeh će prvakinja.

No, 1. kolovoza ponovo kreću pripreme.

– Dobila sam poziv za bugarski ljetni karate kamp gdje me čeka dva tjedna jakih priprema – dodaje.

U rujnu je čeka jaki međunarodni turnir Croatia Open u Rijeci, pa državno prvenstvo koje je ujedno izborno za Europsko prvenstvo koje će se u veljači održati u Danskoj, zatim Premier lige u Meksiku i Italiji. Bravo za mladu Petru Nuić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo